IMA TALENTA

Evo kako je Nadal debitirao u pokeru i odmah osvojio turnir!

14.12.2013 u 11:03

Bionic
Reading

Prvi tenisač svijeta Rafael Nadal nastupio je na humanitarnom poker turniru u Pragu te u svom debitanskom nastupu stigao do impresivne pobjede

Nakon sezone u kojoj je nanizao čitav niz velikih pobjeda i osvojio deset turnira, uključujući Roland Garros i US Open, Rafael Nadal je pokazao da mu jednako dobro ide i za poker stolom. Na svojem prvom turniru u karijeri imao se priliku natjecati protiv nogometnih legendi Ronalda i Ševčenka, skijaške superzvijezde Alberta Tombe, hokejašice na travi Fatime Moreire de Melo i najboljeg pokeraša svijeta Daniela Negreanua

Turnir koji je organizirao PokerStars u sklopu European Poker Tour događanja u Pragu trajao je cijelo popodne, a prvi je ispao Alberto Tomba, da bi nakon njega stol napustio Ronaldo pa iznenađujuće i Negreanu, zatim i Ševčenko. U završnom obračunu Nadal je bio bolji od Moreire de Melo te tako stigao do impresivnog trijumfa i nagrade od 50 tisuća eura, koju je poklonio u dobrotvorne svrhe.


'Ne znam ima li ičeg sličnog između tenisa i pokera, ali mnogo ljudi igra turnire, vježba i pokušava se pripremiti za velika natjecanja. Mnogi misle da se ovdje radi o sreći, mislio sam i ja to prije, ali sad mi je jasno da je bitno znati kako igrati. Na kraju u većini slučajeva pobjeđuju oni koji znaju igrati,' rekao je Rafa Nadal u Pragu, a pohvalio ga je Daniel Negreanu kojeg je upravo tenisač izbacio sa stola:

'Igrao je jako solidno, nije radio nikakve greške. A onda je promijenio stil igre i postao jako agresivan,' kaže pokeraški velikan.