DOTAKAO SE I SERDARUŠIĆA

Evo kako je legendarni Metličić komentirao Golužinu ostavku!

06.02.2015 u 12:38

Bionic
Reading

Nakon što je Slavko Goluža podnio neopozivu ostavku na mjesto izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije za komentar smo zamolili Petra Metličića, legendarnog kapetana Hrvatske koji se nakon igračke karijere posvetio trenerskom pozivu. Trenutačno je poprilično zauzet rukometnom akademijom Balić-Metličić...

Vijest da Goluža i službeno više nije izbornik Metličić je doznao u rodnom Splitu. Posljednjih dana, otkada je Hrvatska na SP-u u Kataru ostala bez medalje (završivši na koncu na šestom mjestu), Metličić se često spominjao kao potencijalni Golužin nasljednik. Kada smo ga to upitali, kazao je:

'Nikad se ne zna. To je svakom treneru motiv i želja, a tko kaže da nije - laže! Iako trenutačno ne razmišljam o tome', prije nekoliko dana kazao nam je Metličić, govoreći za sebe da je 'ambiciozan' te da se tek 'razvija kao trener'.

Nedugo nakon toga legendarni trener Zvonimir Noka Serdarušić, koji je potvrdio da ga zanima klupa Hrvatske, kao svoju desnu ruku upravo je pokazao na Metličića, s kojim je kratko surađivao u Celju.

'Ponavljam da mi to imponira! Noka mi je bio trener u Celju pola godine. On me cijeni kao igrača, a moram reći kako je njega izuzetno cijenim kao trenera i kao čovjeka. Noka zna sve o rukometu! Riječ je o treneru koji je jako strog, ali i pošten. Karakterno je vrlo snažan, a kod njega mi se dopada to što voli samo radnike i kod njega tzv. muljatori i zabušanti ne prolaze. Ukratko, Noka ima rukomet u malom prstu i čast mi je što me spomenuo u tom kontekstu', kazao je za tportal.hr Metličić dodavši kako ga zasad nitko nije zvao te da ne bi volio da ispadne da se gura ili, kako kaže, 'da je najpametniji'.

'Uz trenera kao što je Noka sigurno mogu puno naučiti i uz njega svatko može puno naučiti. Ako me bude zvao za pomoćnika, naravno da ću prihvatiti jer bih volio pomoći, a iskreno - ako želim biti seniorski trener, ovo je logičan put.'

Kratko je komentirao i Golužinu ostavku te njegovo objašnjenje da je glavni razlog za nju pritisak koji je, kako je napisao Goluža, posebno 'opterećivao HRS, igrače te njegovu obitelj'.

'Treneru je uvijek najteže jer najčešće on prvi nastrada i to je oduvijek bilo tako. Kada je riječ o pritisku, Goluža najbolje zna kakav je to posao i naravno da je bio svjestan da se tako nešto može dogoditi. Naravno da nije lako nositi se s takvim pritiskom, a kada zbog toga pati obitelj, kao što je rekao, onda treba poštivati njegovu odluku koja je donesena u suglasnosti s čelnim ljudima Saveza', rekao nam je Metličić, pred kojim je vrlo zanimljivo razdoblje.

Ako njegov bivši suigrač i dobar prijatelj Ivano Balić - s kojim je prije osam godina pokrenuo rukometnu akademiju - kao novi koordinator muških selekcija predloži dvojac Serdarušić-Metličić, onda je jasno da se očekuje da to i prođe na sjednici HRS-a.