OBJASNIO RAZLOGE

Slavko Goluža podnio ostavku na mjesto izbornika!

06.02.2015 u 10:40

Bionic
Reading

Slavko Goluža podnio je neopozivu ostavku na mjesto izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije. Pritom je u potpisanom dopisu, koji je kuvertirao tijekom četvrtka, Goluža istaknuo kako je njegova odluka plod razmišljanja o događajima na i oko Svjetskog prvenstva u Kataru te razgovora s čelništvom Saveza, ali i to da će i dalje ostati u tijelima Saveza te rukometu

Goluža je u opširnom pismu ili, bolje rečeno, kuvertiranoj ostavci također zahvalio navijačima, suradnicima te naravno svim igračima i stožeru. Istaknuo je još da vjeruje u hrvatsku reprezentaciju i reprezentativce te da zna da ih čeka mnogo sjajnih rukometnih godina, piše u priopćenju HRS-a koje prenosimo u cijelosti:

'Nakon gotovo pet godina provedenih na čelu hrvatske rukometne reprezentacije odlučio sam podnijeti neopozivu ostavku na mjesto izbornika. Moja je odluka plod temeljitog promišljanja o događajima na i oko Svjetskog prvenstva u Kataru te razgovora s čelništvom Saveza. Posao izbornika radio sam predano, profesionalno i savjesno i pritom ostvario ciljeve koje smo postavili zajedno sa Savezom, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016', kazao je Goluža.

'No očito nisam opravdao očekivanja hrvatske javnosti te ostavkom želim odagnati svaki pritisak kojim se opterećuje Hrvatski rukometni savez, moji i naši igrači, ali ponajviše moja obitelj koja sve ovo vrlo teško proživljava', dodao je.

'Kao i dosada, tako i sada uživam podršku čelništva Saveza, no ova količina javne kritike prevelik je teret za mene osobno, moju obitelj, a vjerujem i Savez i igrače, i prema tome je moja ostavka neopoziva. Na inicijativu Saveza, sumirajući rezultate tijekom svih mojih rukometnih godina, ostat ću u tijelima Saveza i rukometa te i dalje nesebično pomagati i davati svoj doprinos njegovu razvoju i promociji Hrvatske u svijetu.'

Zahvalio se Goluža i navijačima...

'Hvala mnogobrojnim navijačima, suradnicima, ali i kritičarima, jer bili ste dodatna snaga u dobrim i lošim danima. Najveća hvala mojim igračima i stožeru s kojima sam dijelio sve radosti i sportske tuge, dizao se i padao, trudio se i odricao. Vjerujem u ovu ekipu i znam da je čeka još mnogo sjajnih rukometnih godina, da će nas učiniti ponosnom nacijom, a svijetu odaslati najljepšu moguću sliku Hrvatske kao zemlje zajedništva i pobjedničkog duha.'

Ostaje za vidjeti tko će naslijediti Golužu na klupi. Kako je za Večernji list kazao dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac, sada se od Ivana Balića očekuje da predloži Golužina nasljednika. Podsjetimo, Gobac i čelni ljudi HRS-a dogovorili su se da će Balić od 1. srpnja 2015. i službeno postati glavni koordinator za muški rukomet.

'Da, to je njegov zadatak. On daje prijedlog, a Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza odobrava ga ili ne', kazao je Gobac, no zbog viroze nije želio za tportal.hr komentirati Golužinu ostavku.