odbrojavanje do nigerije

Evo kako je hrvatski navijač postao atrakcija u 'baltičkoj Opatiji'

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 21 sat na Baltika Areni u Kalinjingradu igra prvu utakmicu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Suparnici Dalićevoj vrsti su reprezentativci Nigerije

Hrvatska kreće u svoju petu avanturu na Svjetskim prvenstvima. Prije 20 godina u Francuskoj uzela je broncu, a na sljedeća tri ispadala je već nakon prvog kruga.

Međutim, svi su složni, ova generacija, u kojoj ima vrhunskih igrača a koji igraju i u velikim klubovima, spremna je približiti se generaciji '98. I ako možda neće doći do polufinala odnosno svjetske bronce, za proboj do drugo kruga ima kapaciteta.

'Ma, apsolutno smo sigurni da ćemo već večeras dobiti Nigeriju. Istina, znamo da je prva utakmica uvijek teška i opasna, ali nekako imam dojam da su dečki napokon dovoljno motivirani, vjerujem i dobro vođeni, te da možemo očekivati veliki rezultat', rekao je za tportal Marko iz Karlovca, kojeg smo ulovili u Zelenogardsku, oko 7 ujutro kako ide iz noćnog provoda.

Doduše, ovdje sviće već oko 4 sata ujutro, tako da je naš susret izgledao kao u Zagrebu u podne, no izraz lica potvrdio je da je vrijeme za odmor. Barem do 13 ili 14 sati, prije nego se krene prema 30-tak minuta vožnje udaljenom Kalinjingradu, a gdje se već od petka skupljaju hrvatski navijači.

Nešto odmornija bila su četiri prijatelja, iz Osijeka, Vinkovaca, Zagreba i Pule, koji su u Zelenogradsk stigli još prije par dana osobnim vozilom.

'Ha, ha.. Već smo se udomaćili ovdje. I moram priznati da je posve ugodno. Ima se što za vidjeti, ali i za zabaviti se. Evo, jedan iz ekipe, noćas je imao napornu večer, tako da nije ni čudo da ga jutarnji šetači pasa vide kako spava na balkonu... (hahaa)', raspoloženi su bili dečki.

Sreli smo i jednu varaždinsku obitelj, mamu, tatu i dvije kćeri, koja reprezentaciju prati od 2004. godine i Eura u Portugalu.

'Idemo svugdje. Jedino nismo išli u Brazil. Doduše, pitanje je hoćemo li ići i u Njižni Novgorod, jer je puno kilometara do tamo. No, ako prođemo u sljedeći krug, vraćamo se defintivno', rekao je ponosni tata.

I dok su ovi navijači imali sreće, neki su se požalili na neugodna ruska iskustva.

  • +23
Hrvatski navijači u Kalinjingradu Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

'Rezervirali smo apartman u središtu grada, a naš domaćin kazao je kako će nas dočekati. Međutim dugo ga nije bilo, a kad je konačno stigao iz civilnog automobila su izašla još tri specijalca u punoj opremi. Kazao nam je kako je apartman kojeg smo rezervirali ipak popunjen te su nas potom odveli izvan Kalinjingrada. Vjerojatno je tako prevario mnogo ljudi. Kad smo došli na novu lokaciju tamo nije bilo kreveta već samo dva kauča za nas trojicu', ispričao je Andrej za Patrolu do gola koja na svojoj Facebook stranici prati dogodovštine naših navijača na SP-u.

Inače, u Zelenogradsku već u sedam ujutro, iako je more tek na nekih 15°C ima i kupača. Doduše, i neki od njih izgledali su kao da im treba osvježenje od noćnog provoda.

  • +32
Hrvatski navijači okupirali centar Kalinjingrada Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Mnogi se bave rekreacijom, jer na promenadi koja se proteže nekih 5, 6 kilometara iznad pješčane plaže, je i biciklistička staza, ali i sprave za vježbanje, a uz dugu šetnicu i nekoliko je kafića te restorana. A kako je danas subota ujutro, tako su oni malo imućniji, već su pohrlili u 'baltičku Opatiju', kako bi pokazali prekrasne i dugonoge djevojke.

Tko zna, možda navečer, nakon pobjede Hrvatske, ovdje bude i zajedničkog veselja.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal