ČELIČNA OBRANA I - ROKO

Evo kako je hrvatski centar jednim potezom uplašio strašne Francuze; izbornik nema riječi za sve što se dogodilo

18.08.2018 u 09:06

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaši do 16 godina izborili su finale Euorbasketa, a još jednom je u dresu naše reprezentacije briljirao Roko Prkačin

Mladi hrvatski centar je u pobjedi protiv Francuza 65:58 imao zastrašujući učinak od 21 koša, 15 skokova, četiri asistencije, dvije blokade i jedne osvojene lopte. Suparnik ga je jako dobro upamtio, a Prkačin je dodatno zaplašio francuske košarkaše strašnom blokadom u prvoj četvrtini.

Zanimljivo, Hrvatska je u polufinalu imala samo pet strijelaca, a četvorica su zabila ukupno 64 od 65 koševa (Prkačin 21, Bošnjak 16, Tišma 14, Perasović 13, Paponja 1).

No osim fenomenalne predstave Prkačina najveći udio u trijumfu ima čelična hrvatska obrana koja je Francusku ostavila na tako malom broju koševa, a u njihovim redovima nitko nije ubacio dvoznamenkasti broj poena (Begarin, Diabate i Demahis-Ballou po devet).

'Moji dečki pokazali su opet taj nevjerojatni karakter, jednostavno sam bez riječi za ovo što su napravili', rekao je trener naših košarkaša Mile Karakaš za Fiba.com te zatim prokomentirao podatak da su Francuzi zabili smao 58.

'To je bio dio jednog našeg plana da riskiramo s nekim njihovim igračima koji nisu šuterski dobri, pa da pokušamo zatvoriti skok koliko se može jer Francuzi u prosjeku uhvate 20 napadačkih skokova. I sad su to napravili, obrana nam je stvarno bila savršena.'

  • +6
Polufinale Eurobasketa U-16, Hrvatska - Francuska Izvor: Promo fotografije / Autor: FIBA

Finale u Novom Sadu je na rasporedu u subotu, s početkom u 20.30 sati, a protivnik je Španjolska.