u Novom Sadu

Dino Rađa otkrio što su mu uglas rekla tri momka u majicama Srbije uz komentar koji sve govori

17.08.2018 u 12:19

Bionic
Reading

Dino Rađa, jedan od najvećih hrvatskih košarkaša svih vremena, oduševio je cijelu regiju jednom kratkom objavom na svom Facebook profilu

U ulozi Predsjednika stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza posljednjih dana Dina Rađu se može vidjeti u Novom Sadu kako iz prvih redova bodri hrvatsku kadetsku košarkašku reprezentaciju koja nastupa na Eurobasketu U16 gdje će se boriti za jednu od medalja.

No, poznato je kako bivši NBA košarkaš kao što je Dino Rađa, u kojem god gradu da se pojavi, izaziva reakciju zaljubljenika u košarku koji žele zajedničku fotografiju, a često i autogram. Naravno, Novi sad nije izuzetak… Ipak je riječ o budućem članu originalne Kuće slavnih u Springfieldu u koju će u rujnu službeno biti primljen te će se tako pridružiti legendarnim košarkašima Draženu Petroviću i Kreši Ćosiću, ali svom bivšem treneru Mirku Novoselu.

'Dođu mi danas nakon utakmice tri momka u majicama Srbije. Dio su njihova tima. Žele se fotografirati i dok se slikamo, rekoše uglas: 'Navijali smo za vas i nadamo se polufinalu s vama.' Eto kako normalan svit razmišlja, a ne '45. i '91.', napisao je Rađa nakon čega je uslijedio velik broj komentara od kojih je 99% bilo pozitivno.

Očito su i na Rađi traga ostavila konstanta prepucavanja na relaciji Hrvatska-Srbija te posljednji događaji kao što su odgode raznih koncerata, protesti branitelja, pozivanje na '91. i ono legendarno 'gdje si bio'' ili sjećanje na '41.... Očito je Rađa ovom porukom, i riječima kojima su ga oduševili klinci iz Srbije, želio otvoriti oči svima kako djecu od 16 godina, koja su u majicama Srbije zatražila fotografiju s njim i rekla mu kako navijaju za Hrvatsku, ne zanima prošlost.

Dodajmo još kako je tijekom boravka u Srbiji Rađa na Facebooku objavio još nekoliko fotografija, a na jednoj se fotografirao s legendarnim trenerom NBA momčadi San Antonio Spurs Greggom Popovichem uz duhoviti komentar: 'Ko ne zna ovog lika nek' se ispise odma'.

#drazenpetrovic #dinoradja #olympics1992 #croatia #silvermedal

Objavu dijeli Dražen Petrović (@drazenpetrovic3_44)