ISKUŠENJA ZA NAJBOLJE

Evo gdje možete gledati super važne utakmice Dinama i Rijeke

26.02.2017 u 08:38

Bionic
Reading

U nedjelju su na rasporedu preostale dvije utakmice 22. kola MAXtv Prve lige. U Vinkovicma od 15 sati (Arenasport, MAXtv) Cibalia dočekuje aktualnog prvaka Dinamo, a u Zaprešiću je Inter domaćin vodećoj momčadi prvenstva Rijeci (17 sati, Arenasport, MAXtv)

Cibalia – Dinamo

Unatoč brojnim zimskim pojačanjima i novom austrijskom treneru Peteru Pacultu, Cibalia nije uspjela dobiti prvu utakmicu nastavka prvenstva protiv Intera, čemu se itekako nadala. Završilo je 1:1, a nakon što je jučer Split pobijedio Slavena, sada su Vinkovčani zacementirani za dno s tri boda manje od jedinog konkurenta u borbi za spas.

Danas im u goste dolazi drugoplasirani Dinamo, koji u lovu na Rijeku nema pravo na kiks, što je još jedan težak zadatak za Vinkovčane, kojima je efikasnost veliki problem, a strijelca i golgetera traže otpočetka sezone.

'Ne strahujemo od katastrofe. Obje su momčadi pod podjednakim psihološkim pritiskom, a vidjet ćemo tko će bolje odgovoriti na taj stres. U prilog će nam svakako ići stanje terena, koji neće biti u idealnom stanju, a za očekivati je Dinamovu inicijativu i našu ekstremnu borbenost ', izjavio je strateg Cibalije Peter Pacult, a osim dugo odsutnog kapetana Vitaića, napadač Dabro i zadnji vezni Tomašević nisu mu na raspolaganju.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu? - Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge.

Statističari su izračunali da je u 25 godina 1. HNL ove sezone Dinamo najneefikasniji, pa je u tom modu započeo i nastavak prvenstva. Minimalnih 1:0 protiv Slavena i to golom Hodžića iz jedanaesterca, ali dojam se zaboravi, a bodovi pišu. Otkako je bugarski trener Ivajlo Petev sjeo na klupu tih 1:0 je i najčešći rezultat modrih, ali Rijeka im i dalje bježi šest bodova. Stoga ne treba previše dvojiti da baš svaku utakmicu moraju pobijediti, ako žele ostati u utrci za 12. naslov prvaka u nizu.

'Moja su očekivanja jasna, to su tri boda, ali hoću i da odigramo dobru utakmicu. Svjestan sam situacije kada je riječ o terenu u Vinkovicima, a nadam se da će se domaćin pobrinuti za to da teren izgleda što je moguće bolje. No, kakav će biti nama, takav će biti i Cibaliji i morat ćemo se prilagoditi. Moramo pokazati želju, odnosno, da se tako izrazim, moramo raditi 90 minuta', upozorio je trener Dinama Ivajlo Petev, koji je ostao bez stopera Sigalija na dulje vrijeme, pa je aktivirao Schildenfelda, a još važniji mu je povratak u prvi sastav najboljeg strijelca Soudanija.

Inter - Rijeka

Već je 10 godina Inter u Zaprešiću neporažen od Rijeke, ali danas ga možda čeka i najteži zadatak jer Riječani nisu nikad bili bolji. Prednost Zaprešićana je što su rasterećeni, ne drhte za ostanak, a u prvom kolu nastavka prvenstva donijeli su bod iz Vinkovaca nakon remija 1:1. No, taj izostanak pritiska i ne mora uvijek biti dobar jer ako stvari krenu loše, teško se prebaciti u željenu brzinu i dobiti maksimalni motiv. Za njega se mora otpočetka ići maksimalno, a igrači Intera i njihov trener Samir Toplak to i obećavaju.

'Rijeka u Zaprešiću nije pobijedila 10 godina, što je velik plus za nas, ali i motiv da se ova tradicija nastavi. Siguran sam da će svaki od nas dati 100 posto, a kad je tako, onda ništa nije nemoguće, pa ni sva tri boda', kazao je najbolji strijelac Intera s devet golova Jakov Puljić, koji zbog kartona nije igrao protiv Cibalije.

Dvoznak - Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Trener Toplak opet ima najviše briga u napadu jer ne može računati na napadače Kolara, Mamuta i Ottochiana, a nespreman je lijevi bek Čale.

U Rijeci sanjaju šampionsku. Trener Matjaž Kek poslovično će naći i pokoju zamjerku, ali duboko u sebi sigurno je presretan s kakvim kadrom raspolaže. Neugodnu tradiciju u Zaprešiću mogla je Rijeka skinuti već u prvoj utakmici ove sezone, ali je poslije vodstva 1:0 primila gol u zadnjim sekundama utakmice. Veliki motiv za revanšom bit će prisutan kod lidera, a najavilo se i 1.000 navijača Rijeke na tribinama stadiona, koji je uglavnom prazan, osim kada gostuju Hajduk i Dinamo.

'Zadovoljan sam kako smo reagirali u Osijeku jer kvalitetom igre i pozitivnim razmišljanjem uspjeli smo doći do vrlo važne pobjede. Niz bez pobjede u Zaprešiću može biti samo dodatni motiv za nas, a glavno je da igrači žele, da su motivirani i da imaju komunikaciju koja ih vodi k tome da bi bili bolji. Svega ostalog, individualnih dobrih reakcija, kao i pogrešaka uvijek će biti', pričao je slovenski stručnjak Kek, koji je najavio dvije promjene u sastavu. Umjesto kartoniranog Bradarića zaigrat će Maleš, dok će Šofranca na mjestu stopera odmijeniti iskusni Kulušić, budući da je Župarić ozlijeđen.