liga prvaka

Evo gdje možete gledati povijesni sraz Real Madrida i Bayerna

18.04.2017 u 11:05

Bionic
Reading

'Kraljevi' imaju prednost 2:1 uoči večerašnje uzvratne utakmice četvrtine finala Lige prvaka s Bayernom (Arenasport 3, 20.45 sati). U isto vrijeme Leicester će pred svojim navijačima pokušati dostići prednost Atletico Madrida koji iz prve utakmice ima minimalnih 1:0 (Arenasport 1, 20.45 sati)

Četiri je puta Bayern gubio u gostima kod Real Madrida, no ima i dvije pobjede, jednu iz 2001. godine, a jednu iz 2012. kad su Bavarci na Santiago Bernabeu nakon penala izbacili 'kraljeve' u polufinalu Lige prvaka. Večeras će svi dosadašnji susreti ovih velikana pasti u zaborav, njemački prvak mora ići na sve ili ništa, mora krenuti po gol i eventualno iznenađenje, a Real na svom terenu neće dozvoliti iznenađenje.

Uoči utakmice trener Reala Zinedine Zidane je vrlo oprezan. Protivničku momčad vodi njegov učitelj i uzor Carlo Ancelotti, stari lisac sigurno priprema neko iznenađenje svom nekadašnjem pomoćniku...

'Bayern u svim linijama ima briljantnu momčad. Vjerujem da oni još uvijek misle kako imaju šansi za prolazak i kako ćemo ih danas vidjeti u najboljem mogućem izdanju. Što se nas tiče, mi ćemo pokušati igrati našu igru, a Bayern, bez obzira na kvalitetu, ima određene slabosti koje možemo iskoristiti', kaže Zidane i napominje:

'Sigurno se nemamo namjeru braniti i čuvati rezultat kojeg imamo. Pokušat ćemo još jednom ostvariti pobjedu i ne dovesti u pitanje sve ono dobro što smo napravili u Njemačkoj. To što smo dobili 2:1 u gostima nikako ne znači da je ovaj dvoboj odlučen. Na kraju će odlučiti detalji..'

Najveći problem Zidaneu pričinjavaju ozljede, sigurno ne može računati na Garetha Balea, a od ranije nema ni Pepea te Varanea. Bez obzira na sve probleme atmosfera u svlačionici je sjajna...

'Igrači mi vjeruju, a meni je važno da se svi osjećaju voljenima i važnima. Svi smo usmjereni ka istom cilju i to je DNK ovog kluba', zaključio je Zidane.

No, statistika je na strani Reala koji je u Ligi prvaka zabio barem jedan gol na 34 utakmice u nizu, a to je rekord najelitnijeg nogometnog natjecanja! Uz to Real šest sezona uzastopno igra polufinale Lige prvaka, a ove je sezone uz Juventus jednina neporažena momčad LP-a!

Od 2000. godine Real i Bayern čak su se 12 puta sastajali u Ligi prvaka. Još tamo 2002. godine Real je u četvrtfinalu izbacio Bayern i osvojio LP. Sezonu kasnije igrali su u skupini, a 2004. Real je bio bolji u osmini finala. Bavarci su 'kraljevima' uzvratili 2007. kad su oni bili bolji u osmini finala, a 2012. je Bayern slavio u polufinalu. Tada su finale izborili pobjedom na Santiago Bernabeu, ali tek nakon boljeg izvođenja penala. Posljednji međusobni sraz bio je 2014. godine, Real je u polufinalu izbacio Bayern i na kraju osvojilo Ligu prvaka!

Autor: Youtube

Carlo Ancelotti ne zamara se prošlim utakmicama, talijanski stručnjak na klupi Bayerna jako dobro zna što ga čeka, ostavio je dubok trag u Realu kojeg je vodio od 2013. do 2015.

'Mali detalji su nas koštali u prvoj utakmici, detalji poput puštanja Ronalda da slobodno puca na gol. To su male stvari koje vas mogu skupo stajati i koje će biti ponovno važne u utorak. Znamo koliko je Real opasan, no mi ne razmišljamo o rezultatu. Istina je da Real zabija u gotovo svakoj utakmici jer imaju veliku napadačku kvalitetu, no ništa neće biti odlučeno dok ne istrčimo na teren', kaže Ancelotti koji ima velikih problema zbog brojnih ozljeda i kartona.

Upitni su Hummels i Boateng, Javi Martinez na prvoj je utakmici s Realom zaradio crveni karton, a najveća je nepoznanica stanje prvog napadača Roberta Lewandowskog. Sjajni se Poljak oporavio, odradio nekoliko treninga i sigurno će biti najveće pojačanje Bayerna i velika prijetnja golu Reala.

'Lewandowski je dobro trenirao s ostatkom momčadi i njegov povratak će mu pomoći. Nećemo mijenjati strategiju igre, no njegov povratak donosi nam više samopouzdanja', rekao je Ancelotti. Kako i ne bi, Lewa je ove sezone u Bundesligi zabio 26 golova, u Kupu još pet, a u Ligi prvaka - sedam!

U drugom večerašnjem susretu sastaju se Leicester i Atletico Madrid. 'Rojiblancosi' imaju prednost 1:0 iz prve utakmice, a 'lisice' se nadaju iznenađenju.

'U Madrid smo otišli kao autsajderi, a unatoč porazu možemo biti zadovoljni pokazanim. Sada smo svjesni da na svom stadionu moramo ofenzivno napraviti mnogo više, ali moramo i biti pametni u svom planu igre', pojašnjava strateg Leicestera Craig Shakespeare, a najveća briga mu je što je kartoniran stoper Robert Huth.

Pozitivna strana ovog susreta za Leicester leži u činjenici da je u svojoj debitantskoj sezonu u Ligi prvaka dobio sve četiri domaće utakmice.

'Želim da moji igrači uživaju ​​i ovu veliku utakmicu odigraju s osmijehom na licu, budu pametni i pokažu sve stvari koje su potrebne za pobjedu. Jasno je da moramo dati najmanje gol, ali u isto vrijeme moramo im uskratiti prostor jer gosti su vrlo dobri u protunapadima. Svjesni smo kvalitete Atleticovih igrača kao što je primjerice Griezmann', naglasio je Craig Shakespeare.

Autor: Youtube

Atletico u Englesku stiže s golom prednosti, no treneru 'rojiblancosa' Diegu Simeoneu jasno je da to neće biti dovoljno...

'Leicester je u jako dobroj formi i posljednjih šest-sedam utakmica igraju kao i prošle sezone kada su osvojili naslov prvaka. Ekipa su koju po mnogočemu mogu usporediti s nama i zato u Leicesteru očekujem sličnu utakmicu onoj koja se igrala na Calderonu. Najbolja stvar što je moja ekipa naučila u posljednjih nekoliko godina otkad je vodim jest da se nikada ne predaje i da se sa svakim može ravnopravno nositi. Očekuje nas vatrena atmosfera i napaljen protivnik, ali mi ćemo biti spremni da ga kaznimo', najavio je uzvrat u Leicesteru trener Atletica Diego Simeone.

Kevin Gameiro potpuno je sanirao ozljedu i najavljen je danas od prve minute na terenu, dok Tiaga Mendesa, Šime Vrsaljka, Augusta Fernandeza i Miguela Angela Moye nema od ranije.