UEFA O TOME ŠUTI

Simeone ukazao na veliku nepravdu u Ligi prvaka i ima potpuno pravo!

18.04.2017 u 08:27

Bionic
Reading

Trener Atletica Diego Simeone smatra da momčad koja igra u gostima u uzvratnoj utakmici nokaut faze europskih klupskih natjecanja ima neopravdanu prednost ako susret ode u produžetak. Kaže da iz Uefe nema odgovora kad im postavi ovo pitanje...

Već neko vrijeme traju rasprave o tome je li zastarjelo pravilo prema kojem gol u gostima vrijedi više pri izjednačenom ukupnom rezultatu dvije utakmice, s obzirom da u današnjem nogometu domaći teren više ne donosi toliku značajnu prednost.

Protiv 'gola u gostima' u Europi glas su digli Arsene Wenger i Gary Lineker, a sada im se pridružio Diego Simeone, iako njegova momčad nije primila gol kod kuće protiv Leicestera u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka i možda će baš zahvaljujući ovom pravilu proći dalje.

'Uvijek govorim odgovornima u Uefi da onaj koji igra drugu utakmicu u gostima ima bolju situaciju, jer u slučaju odlaska susreta u produžetak ima još 30 minuta u kojima može zabiti gol koji dvostruko vrijedi i to je puno pri izjednačenoj utakmici poput takve. No, odgovor mi nitko nije uspio dati,' naglasio je strateg Atletica.

Simeone zaista ima pravo i Uefa bi trebala reagirati, ili potpunim ukidanjem tijekom obje utakmice pravila 'gola u gostima' ili samo u produžetku, ako rezultat bude izjednačen...