nijemci se ne predaju

Ako se Real treba nekoga bojati, onda je to on - Robert Lewandowski

17.04.2017 u 13:17

Bionic
Reading

Ovog tjedna igraju se uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Već u utorak na rasporedu je prava poslastica na Santiago Bernabeuu gdje će Bayern pokušati protiv Reala nadoknaditi minus iz prve utakmice (1:2)

Prošlog tjedna madridski je Real u pravom trileru stigao do pobjede u Münchenu. Za preokret 'kraljeva' najzaslužniji je bio Cristiano Ronaldo, koji je tim pogocima ujedno postao i prvi igrač sa 100 golova u europskim natjecanjima.

No Bayern je u toj utakmici igrao bez svojeg ponajboljeg igrača, Poljaka Roberta Lewandowskog. Ovaj rasni strijelac dvoboj je morao propustiti zbog ozljede, a bio je upitan i za uzvratni dvoboj. Međutim, Ancelotti je sretan što je Poljak odlučio stisnuti zube i započeti s treninzima.

'Dobro se osjećam, zadovoljan sam što sam se vratio treninzima. Sve je u redu', izjavio je strijelac 38 pogodaka u 40 utakmica ove sezone.

Realovim igračima i navijačima Lewandowski se urezao u sjećanje prije četiri godine, kada je u dresu Borussije četiri puta bio strijelac u dva polufinalna ogleda.

Ono što gostima iz Njemačke još ide na ruku jest i ozljeda Garetha Balea.

Ipak, da će to biti teška misija i zadatak, potvrđuje i statistika. Naime, 'kraljevi' nikada u Ligi prvaka nisu eliminirani nakon pobjede i prednosti iz prve utakmice s gostovanja. Osim toga, Bavarci imaju problema u Španjolskoj, gdje su u posljednja četiri ogleda upisali četiri poraza a da pri tom nisu postigli ni gola.

Inače, obojica trenera imat će problema pri sastavljanju momčadi jer Zidane neće moći računati, uz već spomenutog Balea, ni na Varanea i Pepea, dok Ancelotti neće moći računati na kažnjenog Martineza te ozlijeđene Hummelsa i Boatenga.