AKO NISTE NA RUJEVICI...

Evo gdje možete gledati početak Rijekine europske sezone protiv suparnika kojeg ne pamti po dobrome

08.08.2019 u 08:56

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke danas (20 sati, Arenasport 1) na Rujevici počinju europsku sezonu. Izabranici Igora Bišćana u 3. pretkolu Europske lige dočekuju Aberdeen

Prije četiri sezone Rijeka je također u kvalifikacijama Europske lige (u drugom pretkolu) igrala protiv Aberdeena i tada se nije dobro provela. Sve je šanse Rijeka tada izgubila u prvom domaćem susretu kojeg je izgubila s 0:3. U uzvratu je Rijeka čak povela 2:0, ali je do kraja primila dva pogotka i time ispala od Škota. Isti igrači tada i sada u Rijeci su samo Kvržić i Tomečak.

Rijeka je rezultatski odlično otvorila novu domaću sezonu premda su određene korekcije u igri definitivno potrebne. No, Rijeka ima 3/3 pobjede na startu. Pobjeđivala je na domaćem terenu Varaždin (2:1) i Slaven Belupo (3:1) te u gostima Lokomotivu (1:0).

Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u OVDJE

U nekim fazama igre Rijeka je na valove igrala sjajno, ali je bilo i padova pa su je čak na njenoj Rujevici znali stisnuti Varaždin i Slaven Belupo.

Ono što navijače Rijeke jako raduje u ovom trenutku je odlična forma i pobjednički 'govor tijela' njihovog prvog napadača Antonija Čolaka.

'Aberdeen je vrlo nezgodan suparnik. Popunjeni su čvrstim igračima, snaga je njihov veliki plus. Rekao bih da su klasična otočka momčad koja igra s mnogo kontakta i često na rubu prekršaja. Jasno nam je da nas čeka vrlo težak posao, ali sam istovremeno pozitivan jer vidim da rastemo u našoj igri. Cosgrove je najveća opasnost, a svoje šanse moramo iskoristiti' komentirao je prije utakmice trener Rijeke Igor Bišćan, a prenosi dvoznak.com.

  • +28
Rijeka - Slaven Belupo, 3. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Aberdeen je vrlo elegantno preskočio uvodne dvije prepreke u kvalifikacijama Europske lige. Dva puta je s 2:1 pobjeđivao finski RoPS Rovaniemi, dok je u drugom pretkolu nadjačao gruzijsku Chikhuru. Nakon 1:1 u gostima Aberdeen je tog suparnika pomeo na domaćem terenu s 5:0. Prvo ime te utakmice bio je visoki engleski napadač Sam Cosgrove s tri pogotka.

U pitanju je definitivno najveća opasnost za Rijeku jer je Cosgrove postigao barem pogodak u svih pet natjecateljskih utakmica koje je na početku nove sezone odigrao Aberdeen.

Isto tako, u zadnjem nastupu je Cosgrove zabio dva gola Heartsu kojeg je suparnik Rijeke na početku škotskog Premiershipa pobijedio s 3:2.

'Sve što smo dosad napravili u sezoni je pozitivno. U Rijeku putujemo kako bi nastavili taj niz, premda smo analizirali suparnika i bit će nam to najteži test u ovom kratkom dijelu sezone. Znamo da je Aberdeen tamo slavio čak 3-0 prije četiri godine, no ovo su nove, potpuno drugačije okolnosti. Bit će vatreno', najavio je strijelac pobjedonosnog pogotka protiv Heartsa Ryan Hedges.