SPEKTAKL NA POLJUDU

Evo gdje možete gledati Jadranski derbi, utakmicu za koju se živi!

31.03.2018 u 08:12

Bionic
Reading

U sklopu 27. kola Hrvatski Telekom prve lige na Poljudu Jadranski derbi igraju Hajduk i Rijeka (od 17 sati, na kanalu Arenasport 3, MAXtv)

U sklopu 27. kola Hrvatski Telekom prve lige na Poljudu Jadranski derbi igraju Hajduk i Rijeka (od 17 sati, na kanalu Arenasport 3, MAXtv) Hajduk i Rijeka vode veliku borbu za drugo mjesto prvenstvene tablice i trenutno ih dijeli samo bod, stoga su bodovi iz nadolazećeg derbija iznimno važni za obje ekipe.

Pobjednička momčad isprofilirati će se kao glavni napadač vodećem Dinamu, a uspjeh u ovakvoj utakmici važan je i za moral igrača pred završnicom sezone.

Hajduk igra vrlo dobro otkako je na klupu stigao Kopić, no nakon velike zagrebačke pobjede nad Dinamom njegova je momčad pokazala i slabosti. U Splitu je Hajduk prvi put ostao bez bodova protiv Slaven Belupa, dobrano se nakon toga namučio da pred svojim navijačima dođe do pobjeda nad davljenicima Rudešom i Istrom, a u ludoj je utakmici s Osijekom u prošlom kolu podijelio bodove iako je u završnicu utakmice ušao s prednošću.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Kopića ne zanimaju previše posljednji rezultati jadranskih derbija na Poljudu:

'Svaki protivnik ima svoje specifičnosti i tradicije. Kroz njih i mi pripremamo momčad, ali na to se previše ne obaziremo. Pristupom moramo pružiti kvalitetnu igru pa da preko toga dođemo do kvalitetnog rezultata. Meni je uvijek zadovoljstvo igrati protiv Kekove Rijeke, momčadi koja jako dobro funkcionira. To je veliki izazov, napraviš sve da bi bio pravi. Rijeka je vrlo kvalitetna i vrlo dobro vođena momčad. Očekuje nas kvalitetna utakmica. Inzistirati ćemo na hrabrosti, agresivnosti i visokom intenzitetu. Napraviti ćemo sve da se nametnemo na pravi način. Igramo na svom stadionu, pred svojim navijačima i napraviti ćemo sve da dođemo do pobjede.'

Utakmicu možete gledati od 17 sati na kanalu Arenasport 3 na MAXtv-u

Rijeka - Hajduk 1:2 (18. kolo 2017./18., 2.12.), sažetak Autor: YouTube

Zbog suspenzija Kopić ne može računati na Fomitschowa i Hamzu Barrya, dok problema s ozljedama imaju Tudor, Almeida, Carbonieri i Memolla. Vrlo vjerojatno u konkurenciji za nastup protiv Rijeke neće biti ni Bašić i Futacs koji nisu optimalno pripremljeni. Za trenera Hajduka je dobra vijest da su mu se svi reprezentativci vratili u Split neozlijeđeni, uključujući kapetana Nižića koji je igrao za A reprezentaciju Hrvatske.

Aktualni prvak Rijeka prvi dio sezone nije nikoga oduševio, no nakon velikih kadrovskih promjena tijekom zime nije se dogodio raspad sistema na Rujevici, već je baš naprotiv Kekova momčad ponovno počela djelovati sjajno. Jedini posrtaj Rijeke u nastavku sezone dogodio se u Osijeku, no taj su susret obilježile sporne odluke suca i vrlo rano isključenje Župarića.

U preostalih je pet utakmica Rijeka ostvarila uvjerljive pobjede uz nevjerojatnu 19-3 gol razliku. Heber i Čolak djeluju iznimno opasno u vrhu napada, a u veznoj liniji sve bolje igra Pavičić. Uz dobru formu momčadi u Rijeci se vratila dobra atmosfera i na tribinama, stoga svi u klubu priželjkuju nastavak dominacije nad Hajdukom koja je započela dolaskom Keka na klupu.

  • +3
HT Prva liga, 18. kolo: Rijeka - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Kek želi nastaviti tradiciju neporaženosti na Poljudu:

'Jadranski derbi! Dovoljno je to reći kako bi se svima, na obje strane, probudile strasti. Prava utakmica i veliki izazov za Rijeku. Očekujem pravi nogometni ambijent kakav može, osim Rujevice, napraviti samo Hajduk. Za takve se utakmice živi i trenira. Očekujem da pokažemo koliko vrijedimo, te da nastavimo pozitivnu seriju nepobjedivosti. Naš su cilj kao i uvijek bodovi. U Hajduk se puno ulaže, a Splićani sada imaju sjajnu atmosferu i motivirani su do nema. Treba na pravi način odgovoriti na njihovu agresiju. Sljedeće će utakmice pokazati koliko smo daleko otišli u stvaranju nove momčadi.'

Nakon oporavka Gorgona nitko od igrača Rijeke nije teže ozlijeđen, no Kek je prilikom najave rekao da kraj mogućnosti nastupa određenih igrača postoje upitnici. Radi se o vrataru Prskalu, te o ofenzivcima Kvržiću, Gorgonu i Heberu, te o važnom veznjaku Bradariću koji je bio na reprezentativnom okupljanju Hrvatske. Gostovanje na Poljudu sigurno će propustiti bek Leovac koji mora odraditi suspenziju.