HAJDUK - RIJEKa

Evo gdje možete gledati Jadranski derbi; jedan podatak je zaista šokantan!

17.09.2017 u 08:13

Bionic
Reading

U nedjelju je na Poljudu (17 sati, gledajte na Arenasport 3 na MAXtv-u) najzanimljiviji susret devetog kola HT Prve lige između Hajduka i Rijeke no posljednjih godina Jadranski derbi se pretvorio u jednosmjernu ulicu u korist momčadi s Rujevice

Dobre igre Hajduka u kvalifikacijama za Europsku ligu probudile su vjeru navijača u mogućnost osvajanja naslova prvaka, no za takav doseg Carrillova će momčad morati početi ostvarivati bolje rezultate na gostovanjima. U ludoj utakmici protiv Intera u Zaprešiću Hajduk je ispustio dva gola prednosti i osvojio tek bod, a na gostovanjima kod Dinama i Osijeka Carillova je momčad ostala bez bodova.

Ukoliko Hajduk želi zadržati šampionske ambicije na svom Poljudu mora pobijediti Rijeku, no to je za Splićane sve samo ne lagan zadatak kada se zna da nisu pobijedili u posljednjih 19 međusobnih susreta. Zaista šokantan podatak!

Carrillo vjeruje da nema nepoznanica između Hajduka i Rijeke.

'Gledao sam susret Rijeke i AEK-a i vidio da je Rijeka već mislila na susret s nama. Tako sam doživio promjenu u sastavu kada je trener Rijeke izvukao iz igre centarfora Gavranovića i stavio veznjaka Maleša. Njima je važan susret s nama i dok su igrali s Grcima mi smo im bili u mislima. Nas Rijeka ne može iznenaditi, no ni mi nju. Dobro se poznajemo. Mi protiv Rijeke moramo biti još agresivniji od grčke momčadi, no trebamo imati i izraženiju ofenzivnu dimenziju. Analizirali smo greške iz utakmice s Osijekom i pripremali se za našu ideju igre protiv Rijeke. Zadovoljan sam kako igrači na treningu hvataju i prihvaćaju moja razmišljanja,' izjavio je Carrillo, a prenosi dvoznak.com.

Trener Hajduka Carrillo uoči Rijeke

Situacija s izostancima daleko je od idealne za Carrilla. Robusni golgeter Futacs i branič Carbonieri teže su ozlijeđeni, a Bašić i Pešić nisu još dovoljno spremni za nastupe. Velik problem Hajdukovom treneru prestavljaju mogući izostanci ključnih prvotimaca, Ercega koji je ozlijedio rame i Nižića koji ima povišenu temperaturu. Umjesto Ercega bi utakmicu u napadu trebao započeti Ohandza, dok bi stopera Nižića trebao zamijeniti Bosančić.

  • +9
Hrvatski Telekom Prva Liga, 8. kolo, NK Osijek - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Rijeka je prošle sezone dominirala hrvatskim nogometom, no nakon odlazaka Andrijaševića, Bezjaka i Ristovskog nije brilijirala u uvodnim prvenstvenim utakmicama. Nakon poraza od Osijeka i Dinama, Rijeka se namučila da pobijedi Lokomotivu, a onda je Kekova momčad podsjetila na lanjska izdanja uvjerljivim pobjedama nad Interom i Cibalijom. Grčki je prvak Olympiakos izbacio Rijeku iz kvalifikacija za Ligu prvaka, a grčki je doprvak AEK u četvrtak na startu grupne faze Europske lige uspio savladati Kekovu momčad. Nije Rijeka odigrala posebno dobru utakmicu protiv AEK-a, no ima za čime žaliti jer su gosti oba gola na Rujevici postigli nakon prekida.

  • +7
Hrvatski Telekom Prva Liga, 08. kolo, HNK Rijeka - HNK Cibalia Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Kek u Splitu traži nastavak uspješnog niza Rijeke protiv Hajduka.

'Jadranski derbi ili utakmica svih utakmica dolazi nam brzo nakon Europe što je možda i dobro jer nemamo puno vremena za razmišljanje o tome. Sve smo naše misli i rad usmjerili prema Poljudu gdje su kao i uvijek izuzetno nabrijani. Moramo kao i uvijek naprije razmišljati o regeneraciji, a onda o utakmici koja ima važnost za jednu i drugu ekipu jer donosi bodove. Uz to, utakmica nosi prestiž za sve nas, a posebno za navijače. Postaviti ćemo se kao i uvijek, ne možemo izmisliti ništa posebno. Očekujem dobru reakciju momčadi i pozitivan rezultat', izjavio je Kek.

Trener Rijeke Kek uoči Hajduka

Većih problema s izostancima Kek pred gostovanjem u Splitu nema, no očekuju se neke promjene u početnoj jedanaestorci koju je u četvrtak suprotstavio AEK-u. Poštedu bi mogli dobiti veznjak Mišić i ofenzivac Gorgon koji imaju manjih problema s ozljedama.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje