NA NATOPLJENOM TERENU

Slaven Belupo zamalo nokautirao Osijek, gosti se spasili u zadnjim sekundama

16.09.2017 u 19:00

Bionic
Reading

U prvoj subotnjoj utakmici devetog kola Hrvatski Telekom Prve lige u Koprivnici su Slaven Belupo i Osijek odigrali 1:1

Osijek je ove sezone svladao Rijeku i Hajduk, odigrao neodlučeno s Dinamom, ali Zekićevi dečki imaju problema s 'malim' utakmicama gdje im se događaju neshvatljivi posrtaji.

Najnoviji je grubo prizemljio ambicije Osječana, umjesto da se s novom pobjedom umiješaju u borbu za vrh, gosti su tek u sudačkoj nadoknadi izvukli bod.

Na natopljenom travnjaku domaćin se bolje snašao, bio znatno bolji u prvih 45 minuta, pogodio i vratnicu (Međimorec 12), a nagrada je došla u 28. minuti. Purić je sjajno uposlio Vidovića u šesnaestercu, a ovaj je s 14 metara vrlo precizno i snažno zatresao mrežu za 1:0.

Slaven Belupo – Osijek 1:0, Vidović 28'

Ni u nastavku Osijek nije imao ideje kako da probije odlične 'farmaceute' kojima je u defanzivi pomagala i voda na pojedinim dijelovima igrališta.

  • +12
Slaven Belupo - Osijek, 9. kolo HT Prve lige Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Ipak, u 79. mogli su Osječani do izjednačenja, ali nisu. Naime, Škorić je ubacio s desnog krila u sredinu, sa devet metara pucao je Marić, a vratar domaćih nogom spasio siguran pogodak.

Deset minuta kasnije trebao je Slaven Belupo sve riješiti, ali je Malenica skinuo zicer Gode.

Kazna je stigla u trećoj minuti sudačke nadoknade. Ejupi je proigrao Škorića koji je iz voleja na visini jedanaesterca matirao Markovića za konačnih 1:1.

Slaven Belupo – Osijek 1:1, Škorić 90+3'

Osijek je na diobi treće pozicije s Hajdukom sa 16 bodova, dok je Slaven na petoj poziciji preskočio Lokomotivu sa 11 bodova.

Slaven Belupo – Osijek 1:1, 9.kolo 2017./18. (sažetak)