OD 16.15 SATI

Evo gdje možete gledati El Clasico, a nadamo se, i Modrićev ulazak u povijest

28.10.2023 u 11:54

Bionic
Reading

Ove subote od 16.15 sati na Olimpijskom stadionu u Barceloni, igra se jedan od najvećih nogometnih derbija na svijetu, čuveni El Clasico, između Barcelone i madridskog Reala. Dvoboj možete gledati u programu Arenasporta 6 (MAXtv)

Momčad Girone u petak je pobijedila Celtu Vigo 1:0 i preuzela vrh LaLige. Pomalo neobična situacija, jer u leđa joj gledaju ponajveći klubovi svijeta, Real i Barcelona, koji će ove subote u međusobnom ogledu odmjeriti snage.

Girona ima 28 bodova. Real Madrid 25, a Barcelona 24. Dakle, Gironi, koja je također katalonski klub, za ostanak na vrhu odgovarao bi remi, ili eventualno pobjeda Barcelone.

Današnji El Clasico bit će poseban za Luku Modrića. Naravno, ako Carlo Ancelotti osjeti taj trenutak. I pruži hrvatskom maestru priliku.

Prema najavama španjolskih medija, legendarni Hrvat neće početi susret u startnoj postavi, a onda će ovisno o rezultatu i potrebama, Ancelotti procijeniti treba li mu Modrić na terenu.

Ako ga Talijan pošalje na teren, oborio bi dva rekorda.

Utakmica protiv Barcelone bila bi mu 500. utakmica za Real Madrid, a osim toga može postati najstariji igrač koji je nastupio u El Clasicu.

Taj rekord drži bivši golman Reala Francisco Buyo, koji je 1996. godine nastupio s 38 godina i 28 dana. Modrić danas ima 38 godina i 47 dana, i ako uđe u igru barem na sekundu, postat će novi rekorder.

Španjolska Marca sugerira kako bi Modrić mogao biti Ancelottijev adut s klupe.

'Kroos će protiv Barcelone raditi ono što je godinama činio Modrić; voditi igru Reala i davati joj ritam. Činjenica je da je Modrić protiv Brage bio jako dobar, ali tamo je igrao samo zato što je Ancelotti odmarao Kroosa za Barcelonu. Ancelotti će od starta krenuti u opću ofenzivu, želi što prije osigurati tri boda. Igrat će bez kalkulacija, ali jedno oružje će čuvati za kasnije, ako mu inicijalni plan ne uspije. To posebno oružje je Modrić', navodi španjolski dnevnik.

Standings provided by Sofascore