jadranski derbi

Evo gdje možete gledati derbi Hajduka i Rijeke; a možda vidite i prvu pobjedu jednog od klubova

20.04.2019 u 08:25

Bionic
Reading

Ove subote od 19 sati (Arenasport 3, MAXtv) na Poljudu se igra derbi kola, a snage će odmjeriti suparnici koji love mjesto u europskim natjecanjima, Hajduk i Rijeka. U tri ovosezonska ogleda, vidjeli smo tri remija (dva po 1:1 i jedan 0:0), pa se pitamo ima li izgleda da napokon vidimo pobjedu jednog od sastava

Hajduk na Poljudu nije zatresao mrežu Dinama i Osijeka, no u prošlom je kolu stigao do vrijedne gostujuće pobjede nad Lokomotivom

Dolazak Oreščanina na klupu Hajduka podigao je momčad iz prosječnosti sredine tablice na četvrtu poziciju. Igra momčadi postala je tečnija, rezultati su sve bolji, a probudila se i nada navijača da će Hajduk ponovno izboriti plasman na europsku scenu.

>> MAXTV DERBI TJEDNA: Uživajte u omiljenom sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

Hajduk na Poljudu nije uspio zatresti mrežu Dinama i Osijeka, no prošle je nedjelje zahvaljujući golu Jaira stigao do iznimno vrijedne pobjede na gostovanju kod direktnog rivala Lokomotive. Niz teških utakmica za Oreščanina nastavlja se jadranskim derbijem i gostovanjem u Gorici, a Hajduk u tim utakmicama mora nastaviti osvajati bodove kako bi zadržao nadu u europski plasman.

  • +10
Hrvatski telekom Prva HNL, 21. kolo, Rijeka - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Oreščanin želi sva tri boda u derbiju: 

'Očekivanja su kao i prije svake utakmice. Bavili smo se uglavnom sobom iako smo analizirali i Rijeku. Njihov položaj na tablici i opus kroz prvenstvo govore o kvalitetnoj momčadi s kvalitetnim radom trenera Bišćana koji puno izvlači iz te momčadi. Bišćan radi vrlo dobar posao. Znam za negativnu tracidiju protiv Rijeke na Poljudu i da je posljednja pobjeda bila u kolovozu 2011. s gospodinom Balakovim kao trenerom. Imamo svoj plan i nismo o tome pričali, ali može nam biti dodatni motiv za pobjedu'.

Kod domaćina probleme s ozljedama imaju samo defanzivci Juranović i Vučur, no odlična je vijest za Oreščanina da ponovno može računati na važnog braniča Ismajlija, te na kapetana Caktaša koji su odradili suspenzije.

Poraz na gostovanju kod Gorice nije uzdrmao momčad Rijeke već ju je dodatno motivirao da prošle subote ostvari uvjerljivu pobjedu nad Interom. Čak sedam puta igrači Rijeke tresli su mrežu Interovog vratara Kelave na Rujevici, a posebno je dojmljiv bio nastup Puljića koji je s četiri gola stekao titulu glavnog golgetera Bišćanove momčadi. U posljednjih je osam prvenstvenih susreta Rijeka upisala šest pobjeda i čvrsto drži drugu poziciju na prvenstvenoj tablici, a deklasiranjem Intera momčad se napunila samopouzdanjem pred tradicionalno važnim gostovanjem na Poljudu i polufinalom Kupa koje je na rasporedu sljedeće srijede u Zaprešiću.

Bišćan je najavio gostovanje na Poljudu: 

'Čeka nas derbi protiv dobrog protivnika koji cijelog proljeća igra dobro i koji pritom igra pred svojom publikom. Nama će biti jako teško i ukoliko nećemo biti u svom najboljem izdanju teško ćemo osvojiti bodove u Splitu. Igrači Hajduka podigli su samopouzdanje, s formom i rezultatima izgledaju mnogo drugačije, a odlično funkcioniraju u novom sustavu koji je pun pogodak Oreščanina. Sada su kandidati za Europu. Svjesni smo što nas čeka na Poljudu, spremili smo se koliko smo stigli i mogli. U Split idemo sa samopouzdanjem'.

Prilikom najave susreta Bišćan je napomenuo kako su stoper Punčec, veznjak Lončar i napadač Čolak u konkurenciji za nastup protiv Hajduka iako nisu trenirali punim intenzitetom tijekom cijelog proteklog tjedna.

Gostovanje u Splitu osim duže odsutnih igrača propustiti će i ozlijeđeni defanzivci Capan i Velkovski.