EUROPSKA LIGA

Evo gdje možete gledati današnji Dinamov lov na povijesni pothvat koji nitko dosad nije napravio te Rijekin europski oproštaj

10.12.2020 u 10:28

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu utakmice šestog kola Europske lige, a u akciji su i dva hrvatska predstavnika, od 18.55 na Rujevici Rijeka dočekuje Az Alkmaar (Arenasport 4), a od 21 sat Dinamo će na Maksimiru ugostiti CSKA (Arenasport 3)

Rijeka – AZ Alkmaar (18.55, Arenasport 4)

Hrvatski nogometni klub Rijeka svoju europsku priču zaključit će domaćim ogledom protiv AZ Alkmaara u okviru šestog kola Europske lige. Uoči utakmice stigla je i dobra vijest, svi igrači negativni su na virus korone (COVID-19).

'AZ nam je zadnji ogled u skupini i puno će toga pokazati. U Alkmaaru smo odigrali najslabiju utakmicu, a kada smo preživjeli prvih 15-ak minuta vidjeli smo da možemo biti konkurentni svima. Momčad su koja ima vrhunsku tranziciju, mlade igrače koji su jaki u igri jedan na jedan, ali isto tako i mi smo puno naučili, pokazujemo gard koji smo željeli od početka. Naš cilj je obraniti Rujevicu i uspješno završiti ovu grupnu fazu', rekao je trener domaćina Simon Rožman.

Rijeka ima samo bod, AZ se bori za prolazak skupine. No to ne znači da domaćinu ne nedostaje motiva, jer bod ili pobjeda donosi novčani bonus od Uefe, a Riječani igraju i za hrvatski koeficijent koji je u 'banani'.

AZ-u trebaju tri boda i onda su sigurno u šesnaestini finala, remijem ne ovise više o sebi...

'Rijeka je kvalitetna momčad koja je u skupini pokazala dobro lice. Čine sve što mogu da poremete igru suparnika i imaju igrače za takvo što raditi. Osvojili su samo jedan bod, ali siguran sam da će napraviti sve da izađu iz Europske lige kao pobjednici. Pobjeda protiv Rijeke u Nizozemskoj (4-1) nije bila lagana kako sugerira konačni rezultat i siguran sam da nas u Rijeci očekuje puno teži zadatak. Ovo je i utakmica koja nosi puno veći pritisak, jer je za nas puno veći ulog u igri', izjavio je trener gostiju Pascal Jansen.

  • +10
Real Sociedad - Rijeka, 5. kolo Europske lige, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Juan Herrero

Dinamo – CSKA (21, Arenasport 3)

Dinamo je još uoči ovoga kola osigurao konačno prvo mjesto u skupini i plasman u proljetni dio natjecanja, u šesnaestinu finala, dok je CSKA, s druge strane, izgubio i teorijske izglede za prolaz.

'Unatoč svemu, ova nam je utakmica jako bitna, pogotovo ako gledamo širu sliku u budućnosti. Svaka utakmica u skupini nosi dva boda u Uefinom koeficijentu koji nas onda prati sljedećih pet godina. Nadalje, kad smo već došli u priliku završiti grupu bez poraza ili možda čak bez primljenoga gola, jasno je da nam je i to dodatni motiv, jer bi u tom slučaju ostalo zapisano u povijesti. A, da pritom ne govorimo i o klasičnom sportskom prestižu, imidžu, vrijednosti', nabrojao je motive za svoje dečke trener Zoran Mamić te dodao:

  • +19
Feyenoord - Dinamo, 5. kolo Europske lige, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: PIETER STAN DE JONGE

'Nećemo igrati defenzivno, na nulu, niti to želimo niti o tome razmišljamo. Želimo pobijediti, bio bih sretniji da, recimo, pobijedimo sa 5:4 nego da završi 0:0. Pobjeda je pobjeda i nemjerljivo je bolja u odnosu na remi.'

Podsjećamo, ukoliko Dinamo ne primi pogodak postat će prva momčad u Ligi prvaka i Europskoj ligi koja u skupini nakon šest odigranih kola nije morala niti jednom po loptu u vlastitu mrežu.

'Doputovali smo u Zagreb s jedinom željom, a ona glasi - pobijediti. Mi od zadnje reprezentativne stanke nismo upisali pobjedu, što je sasvim sigurno razočaravajuće za naš klub. Želimo i moramo popraviti dojam', rekao je za tportal 22-godišnji vezni igrač ruskog kluba Kristijan Bistrović.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.