SuperSport HNL

Evo gdje gledati nikad slabiji Hajduk u Zagrebu; kod Osijeka Mierez ima dodatni motiv

25.05.2024 u 10:34

Bionic
Reading

U subotu su na rasporedu dvije utakmice posljednjeg 36. kola SuperSport HNL-a. Prvo će od 17 sati igrati Varaždin - Osijek (MAXSport 1), a nakon toga u Kranjčevićevoj će se od 19.10 sati sučeliti Lokomotiva - Hajduk (MAXSport 1)

Obzirom da je već neko vrijeme jasno kako splitski Hajduk neće osvojiti titulu (a svi navijači Hajduka prije nekoliko mjeseci samo su pričali baš o ovoj utakmici!), ne čudi što su u Splitu ostali budući sportski direktor Nikola Kalinić, zatim glavni napadači Marko Livaja i Ivan Perišić.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Od ranije je poznato kako su ozlijeđeni Mihael Žaper ,Lovre Kalinić, Ivan Lučić, a u sastavu neće biti niti igrači kao što su Zvonimir Šarlija, Ismael Diallo, Dominik Prpić, Fahd Moufi... Stoga je jasno kako će Kranjčevićevoj istrčati 'šarena' momčad Hajduka, a mnogi će reči kako nikad slabiji 'Bili' nisu igrali u Zagrebu u HNL-u.

S druge strane Lokomotiva je ostala bez nastupa u Europi, ali će sigurno imati dodatni motiv na pravi način završiti sezonu. Podsjetimo, upravo je Lokomotiva - koja u u svojim redovima ima iskusnog Duju Čopa, sve boljeg Roberta Mudražiju i ostale - posljednji put u Splitu šokirala Hajduk.

Što se Osijeka tiče barem nemaju pritisak jer su ostvarili svoj primarni cilj, a to je četvrto mjesto na ljestvici koje mu garantira igranje kvalifikacija Konferencijske lige. S druge strane nema ga ni Varaždin koji je još prije nekoliko kola matematički ostvario svoj primarni cilj - ostanak u SuperSport HNL-u.

Nakon otakaza Zoranu Zekiću Osijek ćevoditi Ivo Smoje, trenutni vršitelj dužnosti slavonskog prvoligaša:

'Pred nama je zahtjevna utakmica, bez obzira jer nema rezultatske važnosti. Igramo protiv protivnika kojeg nismo ove sezone pobijedili i koji se nalazi u odličnoj formi. Vjerujem da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu. Mi smo Osijek, svaku utakmicu idemo po pobjedu', kazao je Smoje.

Što se tiče Osijeka svakako je priča ovog kola Ramon Mierez, prvi strijelac lige, koji je dosad zabio 17 golova. Može li u zadnjem kolu stići do broja 20?

sve osim nogometa