LEGENDA KOJA RASTE

Evo čudesne Zlatanove sezone: ' Jedne od najboljih...'

01.06.2013 u 11:23

Bionic
Reading

Zlatan Ibrahimović, 31-godišnji švedski nogometaš, bio je najjači adut Paris St. Germaina tijekom sezone u kojoj se pariški klub domogao samog vrha i postao prvak Le Championnata

Na kraju je PSG ostvario čak 12 bodova više od drugoplasiranog Marseillea, a Ibrahimović je s 30 pogodaka bio uvjerljivo najbolji strijelac lige. Za usporedbu, recimo da su mu prvi pratitelji, s po 19 pogodaka, biili Aubameyang iz St. Etiennea i Cvitanich iz Nice.

Svi Zlatanovi golovi u Championatu


'Bez ikakvog razmišljanja je ovo bila jedna od mojih najuspješnijih sezona u karijeri. Bio sam i prošle sezone najbolji strijelac Serie A, ali je izostala ona prava, konačna nagrada, a to je pehar prvaka s klubom, a to tada nisam ostvario. Ovdje u PSG-u sam dobio sve,' rekao je Ibrahimović.

Četiri Zlatanova dodavanja protiv Dinama u Parizu


Inače, njegova je momčad odlično gurala i u Ligi prvaka, ali je pomalo nesretno ispala od Barcelone u četvrtfinalu. Briljirao je Zlatan i u Europi, u kojoj još nije podigao veliki trofej, a na putu prije Barcelone mu se našao i Dinamo protiv kojeg je u Parizu upisao četiri asistencije. Vrlo hladni Alen Halilović u Maksimiru ga je gledao kao u Boga. Zabio je i četiri gola Englezima od kojih je četvrti uvjerljivo najbolji gol ove sezone, a možda i uopće nakon Van Bastenovog voleja Sovjetima. Od ove godine po njegovom se imenu na švedskom kaže dominirati... Uz sve to, još je i uzor najboljem hrvatskom nogometašu Mariju Mandžukiću koji zna čemu teži.

Gol kakav samo Englezi mogu primiti, a kakvoga samo Zlatan može zabiti!


Osvrnuo se Ibrahimović i na Davida Beckhama koji je kratko igrao uz bok Šveđaninu, a potom se oprostio od nogometa.

'Njegov odlazak će ostaviti prazninu u nogometu. Osobno nisam poznavao Davida prije nego je došao u PSG. Sada mogu reći da je vrlo drag čovjek, a uz to je i sjajan nogometaš.'

Beckham je odradio i svoju sjajnu nogometnu i svoju glumačku rolu. I oprostio se sa stilom