Europska liga

Evo gdje možete gledati nove europske okršaje Dinama i Rijeke; sudeći po najavama trenera čeka nas spektakl

29.10.2020 u 11:41

Bionic
Reading

U četvrtak će na europsku scenu, u skupinama Europske lige, ponovno izaći nogometaši Dinama i Rijeke. Prvo će na teren nogometaši Dinama koji gostuju u Moskvi kod moćnog CSKA (18.55 sati, Arenasport 3, MAXtv), a nakon njih na teren će u gostima i nogometaši Rijeke koji igraju kod nizozemskog kod AZ Alkmaara (21. sati, Arenasport 4, MAXtv)

Dinamov trener Zoran Mamić pokušao je svojim izjava umiriti svoje igrače svjestan kako nemaju što izgubiti, a ako izvuku pozitivan rezultat mogu jako puno dobiti.

'CSKA? Radi se o jednoj od najboljih ruskih momčadi, koja izgleda jako dobro. I kao momčad, a ima dobre pojedince. Ima sjajnog Nikolu Vlašića, koji u kontinuitetu već duže vrijeme igra jako dobro, rješava utakmice kad momčadi i ne ide dobro. On to riješi svojom genijalnošću, svojom kvalitetom. Trebamo obratiti pažnju na njega, ali naravno i na sve ostale, koji imaju veliku kvalitetu. Ali siguran sam da i Dinamo ima kvalitetu da možemo napraviti dobar rezultat', kazao je Mamić čija je momčad u prvom kolu Europske lige odigrala u Zagrebu remi 0:0 s Feyenoordom. Tada je junak bio golman Dominik Livaković koji je obranio penal...

Priznao je Mamić kako momčad nije u idealnom stanju.

'Imamo određenih problema s nekim igračima, ali nadam se kako će do utakmice to doći na svoje i da će sve biti u redu'.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Kada su u pitanju nogometaši Rijeke trener Simon Rožman dobro se pripremio za utakmicu:

'Imaju prvu postavu koja praktički stalno igra. Mala je razlika između AZ-a, koji je prije ove pandemije bio u boljoj formi od Ajaxa, i ovog sada. Kao i svi malo se traže u ovim uvjetima, ali imaju brzinu na objema krilnim pozicijama s Karlssonom i Stengsom, iskusnu veznu liniju, a najviše su možda mijenjali u zadnjem redu. Imaju prepoznatljiv način igre, tipičan za to podneblje, s brzim tranzicijama i širokim krilima, s bočnim igračima koji traže situacije dva na jedan', kazao je Rožman čija je momčad u prvom kolu Europske lige na domaćem terenu doživjela šokantni poraz protiv Real Sociedada u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Treba reći kako Rijeka neće biti kompletna jer Čerin se, kao što je poznato, razbolio uoči polaska u Nizozemsku, a pitanje je hoće li moći nastupiti Franko Andrijašević koji je lakše ozlijeđen. Također, od ranije se zna kako u momčadi nema Murića, Arsenića i Galovića.

Za kraj je trener Rožman rekao i što mu je najveća želja:

'Želim da smo još hrabriji, da se postavimo s još više garda koji će nam omogućiti da osvajamo bodove.'