ODLIČAN REZULTAT U AUSTRIJI

Europska bajka sjajne Rijeke i dalje traje; odluka pada na Rujevici

26.07.2017 u 20:45

Bionic
Reading

U prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka u Salzburgu je Rijeka odigrala 1:1 protiv Red Bulla pa je uzvrat za tjedan dana na Rujevici potpuno otvoren

Novi veliki rezultat u povijesti riječkog nogometa. Hrvatski prvak preživio je gostovanje kod najbolje austrijske momčadi i zasluženo odlazi kući s neodlučenim rezultatom koji mu jamči da može izboriti posljednju kvalifikacijsku fazu Lige prvaka.

Rijeka je odigrala odlično prvo poluvrijeme. Izdržala je početni nalet Austrijanaca, polako postajala sve opasnija, a u 30. minuti stigla i do vodstva. Ristovski je ubacio s desne strane, a Gavranović glavom zatresao mrežu za ludilo više od dvije tisuće gostujućih navijača na stadionu.

Red Bull - Rijeka 0:1, Mario Gavranović

U tih 45 minuta imala je Kekova družina još par opasnih situacija (Heber, Gorgon) prema naprijed, ali treba spomenuti kako je i u defanzivnom dijelu obavljen strašan posao, jer su domaći nogometaši u pravili prijetili tek iz daljine, a svi ti pokušaji bili su lak zalogaj za sigurnog vratara Slugu.

No u nastavku je na travnjak istrčao puno agresivniji i rastrčaniji Red Bull. Igrači Rijeke nisu bilo koncentrirani, u 48. minuti izgubili su jedan duel na terenu, Yabo se sjurio prema šesnaestercu, podvalio loptu za Hwanga koji je izbjegao zaleđe i poentirao za 1:1.

Red Bull - Rijeka 1:1, Hwang Hee-Chan

Poslije pogotka domaćinu su još više narasla krila, Rijeka je sve teže pratila ritam, pa je u u 60. minuti sjajnom intervencijom Sluga zaustavio udarac Minamima, a u 71. austrijska momčad promašila je najveći zicer. Yabo je izašao pred vratara Rijeke s desne strane i zatim nesebično poslužio Dabbura koji je iz blizine promašio cijela vrata.

  • +16
Red Bull Salzburg - Rijeka, 3. pretkolo Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Rijeka si takvu neopreznost više nije dozvolila, a u 81. je došla i do najbolje svoje situacije u drugom poluvremenu, bio je to ubačaj iz slobodnjaka, lopta je otišla do Župarića na lijevu stranu iskosa koji sa sedam - osam metara nije pogodio okvir.

Ipak, i ovih 1:1 fenomenalan je rezultat prije uzvrata na Rujevici (2. kolovoza, 20.45 sati). Rijekina bajka o Ligi prvaka i dalje živi, a u slučaju prolaska Red Bulla hrvatski prvoligaš bi si osigurao financijsku injekciju od najmanje 5,6 milijuna eura. I zato nas za tjedan dana očekuje pravi spektakl...

SALZBURG: Walke - Lainer, Miranda, Ćaleta-Car, Ulmer - Yabo (Rzatkowski, 77), Samassekou, Minamino, Berisha - Hwang (Gulbrandesen, 72), Dabbur (Wolf, 90)

RIJEKA: Sluga - Ristovski, Župarić, Elez, Vešović - Kvržić (Žuta, 72), Bradarić, Mišić, Heber (Maleš, 58) - Gavranović (Jelić, 87), Gorgon