Laver Cup 2018.

Europa opet uspješnija od 'Ostatka svijeta' iako je Đoković dva puta poražen

24.09.2018 u 11:01

Bionic
Reading

Teniska reprezentacija Europe obranila je naslov pobjednika Laver Cupa, ekshibicijskog dvoboja protiv reprezentcije Ostatka svijeta, Europljani su u drugom izdanju ovog natjecanja održanom proteklog vikenda u Chicagu bili uspješniji sa 13:8.

Pobjede u dvobojima posljednjeg dana donosile su po tri boda, a za Europu su bili uspješni Alexander Zverev koji je svladao Kevina Andersona sa 6-7 (3), 7-5, 10-7, te legendarni Švicarac Roger Federer koji je bio bolji od Johna Isnera sa 6-7 (5), 7-6 (6), 10-7, dok su u igri parova bolji bili predstavnici 'Ostatka svijeta' za koje su igrali John Isner i Jack Sock koji su nadigrali Zvereva i Federera sa 4-6, 7-6 (2), 11-9.

Svakako treba reći kako je jedini poraz za Europljane, u ukupno osam odigranih pojedinačnih mečeva, ostvario najbolji srpski tenisač Novak Đoković u meču protiv Kevina Andersona. Zanimljivo je spomenuti kako je Đoković poražen i u igri parova u meču koji je igrao s Rogerom Federerom. Tako ispada kako je nekadašnji svjetski broj jedan Đoković zamalo doveo svoje kolege u probleme. No, kako je ukupni pobjednik bio odlučen, posljednji susret između Novaka Đokovića i Nicka Kyrgiosa nije odigran.

'Uživao sam u vremenu koje sam proveo s Novakom. Rekao sam još prije kako je naše rivalstvo raslo tijekom godina. Ipak, ovo je sada bilo potpuno drukčije. Uvijek smo se poštovali i na terenu i izvan njega. Ali sada smo u Chicagu navijali jedan za drugog, radili smo na taktici, spremali momčad za meče', rekao je Federer.

Prvi Laver Cup odigran je prošle godine u Pragu kada je Europa, u sastavu koje je igrao i Marin Čilić, bila uspješnija sa 15-9.