igrač srpskih korijena

Euforija u Srbiji; izbornik nogometne reprezentacije Dragan Stojković najavio je veliko igračko pojačanje, a koje je dosad nosilo dres Brazila!

12.05.2021 u 11:29

Bionic
Reading

S dolaskom legendarnog nogometaša Crene zvezde, Dragana Stojkovića, na mjesto izbornika srpske nogometne reprezentacije, očito su i u susjedstvu zapuhnuli vjetrovi koji bi trebali oživjeti ambicije njihove nacionalne selekcije

Srpska nogometna reprezentacija nije baš čest sudionik završnih natjecanja, što svakako nije u skladu s renomeom igrača koje izbornici imaju na raspolaganju.

No, od imenovanja Dragana Stojkovića, jednog od najvećih srpskih nogometaša, na mjesto izbornika, čini se da je u susjedstvu optimizma ipak kudikamo više.

A koliko ambiciozno je Stojković krenuo u novi projekt, to jest osiguranje plasmana na SP u Kataru 2022. godine, vidljivo je iz akcije u kojoj na svoj popis želi dovesti brazilskog nogometaša srpskih korijena. Riječ je o Lyancu Vojnoviću, 24-godišnjem stoperu talijanskog prvoligaša Torina, a koji je tijekom omladinskog staža igrao i za srpsku U-19 reprezentaciju, ali i za brazilsku U-20, odnosno U-23 selekciju.

Brazilac čiji su preci iz Srbije ima mogućnost birati reprezentaciju za koju će igrati u budućnosti, a nakon razgovora kojeg su vodili u Veroni, izbornik Stojković je optimističan. Reprezentacija Srbije mogla bi dobiti veliko pojačanje.

Lyancov djed Jovan rođen je u Jugoslaviji, ali je još kao dijete, tijekom Drugog svjetskog rata otišao u Južnu Ameriku.

Vojnović je igrao za reprezentacije Brazila do 20 i 23 godine, a s mladim Cariocama 2019. godine osvojio i prestižni Toulon turnir. Tada je izgledalo da nikada više neće pomisliti na dres Srbije.

Ponikao je u nogometnim akademijama Botafoga i Sao Paula, a u Europi je osim za Torino, igrao i za Bolognu. Ove sezone ima 22 utakmice u Serie A te još dvije Kupu Italije.