PALE TEŠKE RIJEČI

Englezi pokopali Hamiltona: Djetinjast je i glup!

11.10.2016 u 14:24

Bionic
Reading

Nakon što se tijekom vikenda u Japanu istaknuo uglavnom svađama s medijima, a ne i dobrom vožnjom, Lewis Hamilton doživio je žestoke kritike britanskih medija, a najoštriji je prema njemu bio bivši vozač Martin Brundle...

Britanski 31-godišnji vozač proživljava najgore dane ove sezone, jer Nico Rosberg niže pobjede i bježi mu u ukupnom poretku. Nakon slabog trećeg mjesta u Suzuki, Hamilton zaostaje za kolegom 33 boda i četiri utrke prije kraja više ne drži sudbinu u vlastitim rukama.

Da je samo slaba vožnja Hamiltonov problem, bilo bi dobro. Naime, tijekom vikenda u Japanu nervirao je novinare 'selfijima' usred press koferencije, ne slušajući uopće što ga ispituju, da bi na kraju zaključio da i tako prije svake utrke sjedi pred njima i govori isto te da mu je to dosadilo.

Kad su ga zatim popljuvali u novinama sljedeći dan, strašno se naljutio i najavio da više uopće neće razgovarati s novinarima.

Dodajmo još k tome njegovo nervozno cupkanje uoči utrke oko startnog mjesta koje je prema Hamiltonu bilo previše mokro, da bi na kraju izgubio koncentraciju i zaista katastrofalno krenuo te pao na osmo mjesto.

Sve je to rezultiralo izuzetno negativnim komentarima engleskih medija koji su ga već otpisali, što se borbe za naslov prvaka tiče, a najoštriji je bio Martin Brundle u svojoj kolumni za The Sun:

'Djetinjast je i glup. Teško je uopće zamisliti da se legenda poput Senne ponaša na takav način,' napisao je bivši F1 vozač koji je posljednjih dana postao 'bombarder' pa je i za Vettela zaključio da su mu dani u elitnom automobilističkom natjecanju odbrojani.

Hamiltonu sada preostaje čekati Rosbergovu grešku, jer Nijemcu su dovoljna tri druga mjesta i jedno treće u preostalim utrkama za osvajanje naslova prvaka...