dvojbena odluka

Englezi ne mogu vjerovati što Everton radi s Vlašićem: Učinjena velika pogreška?

04.10.2018 u 14:06

Bionic
Reading

Nakon što je svojim pogotkom srušio Real Madrid i postao jedan od junaka 2. kola Lige prvaka, u Engleskoj se pitaju je li Everton napravio veliku pogrešku što je poslao na posudbu Nikolu Vlašića...

Mladi hrvatski reprezentativac koji je ovog četvrtka proslavio svoj 21. rođendan prešao je prošlog ljeta iz Hajduka u Everton uz odštetu od deset milijuna funti, no nije se naigrao na Goodison Parku.

  • +3
Liga prvaka: CSKA M. - Real M. Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Vlašić je u dresu Evertona upisao tek 12 nastupa, od toga sedam kao prvotimac, da bi mu novi trener Marco Silva ovog ljeta poručio da na njega ozbiljno ne računa pa nije imao izbora nego potražiti minutažu na posudbi.

Odlazak u Moskvu bio je pun pogodak za Nikolu koji niže odlične nastupe kao igrač CSKA, a posebno dobro igra u Ligi prvaka, u kojoj je u prvom kolu golom i asistencijom donio bod svom klubu u Plzenu, da bi ovog utorka zabio Real Madridu i donio veliku pobjedu ruskom predstavniku u elitnom klupskom nogometnom natjecanju.

Engleski mediji nakon viđenog na velikoj sceni se pitaju je li Everton pogriješio kad ga je poslao na posudbu, s obzirom da nakon sedam odigranih utakmica drži tek 11. mjesto u Premiershipu i sigurno bi mu dobro došao jedan kvalitetni veznjak poput Vlašića.

U Rusiji se pak zbog te odluke nimalo ne žale.

'Bio je čudesan, ne samo protiv Reala, nego i u drugim utakmicama,' naglašava trener CSKA Viktor Gončarenko i dodaje:

'Čim je stigao bilo mu je jasno da mora postati vođa. Preuzeo je to na sebe. Ambiciozan je i ne želi sjediti na klupi. Mislim da mu odgovara igrati za nas.'

U intervjuu za tportal tata Joško je otkrio da je obitelj oduševljena uspjehom Nikole u CSKA i načinom na koji se pronašao u Rusiji.

'Kad je dolazio Portugalac Marco Silva, koji je poznat po tome da daje priliku mladim igračima, nadali smo se da će Nikola dobiti priliku. No neke stvari ne možeš isplanirati i na koncu je ispalo kako ga je mladi bjeloruski trener Gončarenko silno želio jer je trebao baš takvog igrača, igrača koji spaja napad i obranu i koji suigrače čini boljima. I što je najvažnije, Nikola je, za razliku od Hajduka i Evertona, napokon zaigrao na poziciji na kojoj se najbolje osjeća - postavio ga je u srce veznog reda,' kazao je Joško Vlašić.

U nedjelju Vlašića čeka gradski derbi protiv moskovske Lokomotive, a onda i ključna kvalifikacijska utakmica U-21 reprezentacije protiv Grčke...