OZBILJNO UPOZORENJE

Engleski nogometni savez u panici; njihovi navijači protiv Njemačke nikako ne smiju pjevati jednu pjesmu, jer će ih UEFA drastično kazniti

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 26.06.2021 10:43
  • Objavljeno 26.06.2021 u 10:43
Bionic
Reading

U utorak u osmini finala Eura igraju Engleska i Njemačka (18 sati), a Engleski nogometni savez strahuje zbog jedne pjesme koju vole njihovi navijači, ali zbog koje bi se mogli naći na udaru Uefe

Derbi osmine finala zasigurno je dvoboj Engleske i Njemačke, dva stara rivala čiji su okršaji uvijek plijenili pozornost svjetske nogometne javnosti. Ni ovoga puta ništa nije drugačije, a u Engleksom nogometnom savezu (FA) žele da sve prođe u najboljem redu pa su uputili propćenje svojim navijačima koji će pohoditi Wembley.

'Naše navijače uvijek potičemo da podržavaju momčad samo na pozitivan način prije, za vrijeme i nakon utakmice. Neka ova naša poruka bude još jedno upozorenje uoči utorka. Najoštrije ćemo sankcionirati svako diskriminirajuće ponašanje ili nepoštovanje i poduzet ćemo sve mjere da utakmice ovog Europskog prvenstva koje se igraju u Engleskoj budu sigurno i ugodno iskustvo za sve', poručili su iz Engleskog nogometnog saveza.

  • +15
Engleski navijači, Engleska - Hrvatska, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Ovo priopćenje je prije svega zbog jedne pjesme ratne tematike '10 German bombers' (10 njemačkih bombardera) koja se odnosi na njemačke zrakoplove koje su pripadnici britanskog Kraljevskog zrakoplovstva (RAF) rušili tijekom Drugog svjetskog rata.

Uefa i FA ne žele da se ta pjesma pjeva na stadionu iako su ti stihovi već odzvanjali na utakmicama Eura na kojima je igrala Engleska. Ako se to dogodi protiv 'Elfa' navijačima bi se mogao zabraniti dolazak na sljedeće utakmice Engleske, a Uefa bi mogla drastično kazniti Engleski savez.