VIŠE NI NIJE IZNENAĐENJE

Engleski izbornik odrekao se igrača koji je ovog ljeta koštao čak 85 milijuna eura; nitko nije očekivao da se neće snaći

04.11.2021 u 16:43

Bionic
Reading

Engleski nogometni izbornik Gareth Southgate objavio je popis igrača za kvalifikacijske utakmice za SP 2022. protiv Albanije i San Marina, a na popisu nema krilnog napadača Manchester Uniteda Jadona Sancha

Sancho ima manju minutažu od očekivanog kada je ovog ljeta stigao iz Borussije Dortmund, skupio je svega 12 nastupa u svim natjecanjima ulazeći u igru uglavnom kao zamjena, a Manchester ga je platio 85 milijuna eura.

Southgate je sa popisa izostavio i braniča Kierana Trippiera i veznjaka Jessea Lingarda. No, zato su u reprezentaciji Marcus Rashford i mladi veznjak Borussije Dortmund Jude Bellingham, a na popisu je i branič Chelseaja Reece James, koji se je oporavio od ozljede.

Engleska je vodeća u skupini I sa 20 bodova, odnosno tri više od Poljske i pobjedama protiv Albanije i San Marina osigurala bi plasman na SP. Sa Albanijom igra 12. studenoga, a sa San Marinom tri dana kasnije.

VRATARI - Sam Johnstone (West Bromwich Albion), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal)

BRANIČI - Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Ben Chilwell (Chelsea), Conor Coady (Wolves), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (Manchester United), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kyle Walker (Manchester City)

VEZNI IGRAČI - Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Jordan Henderson (Liverpool), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds), Declan Rice (West Ham), James Ward-Prowse (Southampton)

NAPADAČI - Tammy Abraham (AS Roma), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Bukayo Saka (Arsenal), Marcus Rashford (Manchester United), Raheem Sterling (Manchester City)