PREMIJERA U SARAJEVU

Emotivni Toni Kukoč: Žao mi je što moj otac ovo nije doživio

14.09.2023 u 15:12

Bionic
Reading

Toni Kukoč sinoć je bio najspominjanija i najtraženija osoba u Sarajevu. U glavnom gradu Bosne i Hercegovine održana je premijera dokumentarnog filma 'Magična sedmica - Toni Kukoč' autora Sabahudina Bahe Topalbećirevića.

Toni Kukoč je film prvi puta pogledao na sarajevskoj premijeri na kojoj su nakon projekcije on i Topalbećirević dobili višeminutni pljesak. Upitan kako mu je bilo gledati film o vlastitom životu Kukoč je za N1 televiziju rekao:

'Nije lako. Nekoliko puta sam već rekao da sebe ne smatram nekom ozbiljnom osobom o kojoj treba snimiti film, ali nakon odgledanog materijala i reakcije ljudi - drago mi je. Drago mi je i zbog moje obitelji. Ostat će zauvijek za moju djecu, vidjet će ga i moja majka. Žao mi je što moj otac ovo nije doživio. Puno je emocija, jako sam zadovoljan kako film izgleda...'

Činjenica da je premijera održana u Sarajevu niti malo mu nije zasmetala.

'Za par dana imamo i splitsku premijeru na Gripama, 18. rujna, na moj 55 rođendan i to u dvorani u kojoj je sve počelo. Filma ne bi bilo da nije bilo Bahe, ovo je njegova inicijativa i ideja koju sam dugo osporavao vjerujući da se takvo nešto ne treba raditi. U Sarajevu sam se četiri, pet dana osjećao predivno, hvala svim ljudima, posebno Bahinoj obitelji', rekao je Toni.

Premijeru filma pogledali su i brojni uzvanici iz cijele regije želeći odati priznanje Kukoču za njegov košarkaši i životni put, no on je u svojoj skromnosti ponovno naglasio

'Košarka nije individualan sport, morate imati dobre suigrače, trenere, masere... Morate biti i sretne ruke da upadnete u neku generaciju koja vas iznosi u lošim danima i utakmicama. Tako da nije baš jednostavno pričati o meni kao individui koja je sve to napravila', zaključio je Kukoč.