odlazak kapetana

Emotivni Arijan Ademi na oproštaju od Dinama jedva je suzdržavao suze: Nisam završio ono što sam ovdje želio napraviti...

20.03.2023 u 12:49

Bionic
Reading

Arijan Ademi (31) u nedjelju je protiv Rijeke odigrao posljednju utakmicu za Dinamo. Posljednju barem u ovom mandatu... Navijači i klub svom su kapetanu priredili nezaboravni oproštaj, a nakon svega se Ademi, pokušavajući suspregnuti suze, zahvalio svima

Punih 13 godina, 373 službene utakmice u dresu Dinama od čega dobar dio kao kapetan, čak 21 trofej... To je samo ukratko karijera Arijana Ademija (31) u redovima Dinama.

Legendarni kapetan 'modrih' u nedjelju je odigrao posljednju utakmicu u ovom mandatu, odlazi u redove kineskog Beijing Guoana, a rastanak od Maksimira bio je posebno emotivan.

'Teško mi je, nisam svjestan da odlazim, sve mi je nekako čudno... Prvi put sam imao tremu nakon dugo vremena. Nisam to osjetio zadnjih 10 godina, sad sam prvi put imao tremu, nije mi bilo svejedno. Nisam još svjestan što se događa. Sretan sam i ponosan na sve rezultate koje smo postigli s Dinamom. Bila je ovo velika odgovornost, svaki dan sam išao spavati s Dinamom i budio se s Dinamom. A večeras mi je bila najvažnija pobjeda, igračima i ekipi. Navijači su bili predivni. Kad ste na terenu pokušate se koncentrirati na teren, danas je to bilo teže', priznao je Arijan Ademi i dodao:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

'Hvala na svemu, na najboljih 13 godina mog života... Bilo je puno velikih trenutaka, velikih pobjeda, ali ovaj dan mi je bio poseban. Još nisam svjestan da odlazim. Pokušao sam se maksimalno koncentrirati, bila nam je potrebna ova pobjeda protiv Rijeke, hvala suigračima na trudu, svi su htjeli da odem sretan. Svoj najveći san sam ostvario kada sam obukao dres Dinama.'

Za Dinamo sad počinje novo doba, bez kapetana Ademija...

'Sigurno će Dinamu biti lakše bez mene. Mi smo samo broj, Dinamo se uvijek snađe, sjetimo se Modrića, Kovačića, Brozovića, svih velikana koji su ovdje bili, Dinamo će samo nastaviti rasti', uvjeren je Ademi koji ističe jednu stvar:

  • +17
Arijan Ademi odigrao zadnju utakmicu Dinamovom dresu Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

'Žao mi je da nismo uzeli europski trofej. Zadnje dvije-tri godine stvarno smo vjerovali da možemo daleko dogurati. Posebno prije dvije godine u Europskoj ligi. Da nam nije došao Villarreal, koji je te sezone i osvojio natjecanje, uvjeren sam da smo mogli otići do kraja. Bili smo spremni na to, nikad spremniji, ali i puni samopouzdanja', pričao je suzdržavajući suze sad već bivši kapetan Dinama i napomenuo:

'Ovo je jasno kao dan da je samo doviđenja i siguran sam da nisam završio ono što sam htio napraviti s Dinamom, a to je europski trofej!'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

No, onda je ipak malo razmislio i smirio 'tenzije'...

'Teško da ću se vratiti kao igrač, jako teško, iako, nikad ne reci nikad. Na nekoj funkciji se vidim u budućnosti u Dinamu, želim biti trener. Upisao sam trenersku akademiju i nadam se da ću ono što nisam postigao kao igrač, postići kao trener', otkrio je planove za budućnost Arijan Ademi.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +2
Zadnja utakmica Arijana Ademija u Dinamovom dresu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL