RASTANAK NAKON 13 GODINA

[VIDEO/FOTO] Ademi nije ni otišao, a već je Boysima rasplamsao maštu: Želim uzeti europski trofej s Dinamom...

19.03.2023 u 21:18

Bionic
Reading

Dinamov kapetan, 31-godišnji Arijan Ademi, odigrao je 373. utakmicu u dresu Modrih i oprostio se od Maksimira. Otišao je u stilu, s pobjedom protiv Rijeke, čime je vratio sada već svoju bivšu momčad vratio na pobjednički put, ali i devet bodova prednosti pred drugim Hajdukom

'Ari-jan A-de-mi! Jedan je Ari-jan A-ade-mi1 Aaarijaaan A-deee-miii...', grmjelo je s tribina kad je Dinamov kapetan u 84. minuti napustio maksimirski travnjak.

Bio je to njegov oproštajni trk, s uzdignutim rukama, pljeskom zahvale i ponekom suzom...

>> [VIDEO/FOTO] Arijan Ademi otkrio, nakon što ga je Niko Kovač prekrižio u hrvatskoj reprezentaciji, tko ga je nagovorio da igra za Sjevernu Makedoniju. Dotakao se i igrača koji je igrom slučaja postao najzaslužniji za europski iskorak Dinama

A, malo je nedostajalo da svoj oproštaj začini i pogotkom. Ipak, jednom je lopta za nekoliko centimetara preletjela gredu, drugi put se čudesnom reakcijom ispriječio riječki vratar Nediljko Labrović, dok je treći put ispred Ademija osvanuo Stefan Ristovski i – zabio za pobjedu!

  • +17
Arijan Ademi odigrao zadnju utakmicu Dinamovom dresu Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Neposredno po završetku utakmice svi maksimirski igrači zajedno su na terenu odjenuli prigodne majice s Ademijevim likom uz natpis 'Blue Warrior' i otisnutim brojem pet na poleđini.

A, tada je mikrofon preuzeo sam kapetan i s travnjaka se obratio putem razglasa:

'Dobra večer Maksimire! Ne znam odakle bih počeo niti gdje bih završio. Samo ću vam reći – hvala vam na svemu, ovo je najboljih 13 godina mog života! Želim vam puno sreće, ja sam i dalje uz vas'.

Potom je nakratko zastao i – poveo skandiranje:

'Sad ide ona: 'Daaaaaj mi...'..

S tribina se u tom trenutku skladno razlijevao nastavak stiha:

„...samo pobjede, znaj da ipak meni značiš sve, Dinamo neka svud odjekuje, moje srce ludo voli te!'

'Ovo je samo 'doviđenja'. Siguran sam da nisam završio ono što sam htio napraviti s Dinamom, a to je uzeti europski trofej. I nadam se da ću taj trofej i uzeti', rekao je Ademi i dodao:

'Naravno da ću u Kini pratiti Dinamo. Kupit ću pretplatu na televizijski paket'.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport