PRIJATELJSKE UTAKMICE

'Elf' slomio Mađare; Francuzi sredili Škote

04.06.2016 u 23:00

Bionic
Reading

Aktualni svjetski nogometni prvaci Nijemci pobijedili su Mađarsku 2-0 u posljednjem pripremnom susretu oči Europskog prvenstva u Francuskoj

Njemačka je mađarsku mrežu zatresla već u 56. sekundi susreta, no pogodak Juliana Draxlera je neobjašnjivo poništen zbog zaleđa premda je veznjak Wolfsburga bio u dozvoljenoj poziciji. Njemačka je do vodstva stigla u 39. minuti nakon autogola Adama Langa, a na 2-0 je povisio Thomas Muller u 63. minuti.

Njemačka je ovom pobjedom barem malo isprala gorak okus nakon poraza od Slovačke (1-3) prošle nedjelje. Mađarima je pak ovo bio treći uzastopni susret bez pobjede nakon remija protiv Obale Bjelokosti i Hrvatske.

Nizozemska se nije plasirala na Euro pa su joj ovoga ljeta ostale samo prijateljske utakmice. 'Oranje' je u Beču slavilo s 2:0, a prvi pogodak smo vidjeli u devetoj minuti igre. Berghuis je lijevom nogom ubacio s desne strane, a Vincent Janssen je pospremio loptu u mrežu.U 66. minuti De Jong je proigrao Georginija Wijnalduma koji je svladao Almera za konačan rezultat.

Prijateljsku utakmicu su odigrali i Slovačka i Sjeverna Irska, a rezultat je nakon 90 minuta bio 0:0.

Pobjedu je upisala i Francuska koja je s 3:0 bila bolja od Škotske u Metzu. Često kritizirani Olivier Giroud je postigao dva pogotka (8,35) i najzaslužniji je za slavlje. Konačnih 3:0 je postavio još jedan igrač Arsenala, Laurent Koscielny.