LEGENDA UPOZORAVA

'El Clasico bi se za Real mogao pretvoriti u pakao!'

20.11.2015 u 11:37

Bionic
Reading

Hristo Stoičkov vjeruje da je Barcelona trenutno bolja momčad od Reala i da s povratnikom Lionelom Messijom subotu na Santiago Bernabeuu mogu pretvoriti u pakao za domaćina...

Atmosfera uoči El Clasica sve je žešća. Utakmica visokog rizika na Bernabeuu će biti noćna mora za policiju i osiguranje, a na terenu će se dijeliti važni bodovi u borbi za naslov prvaka. Tko će pobijediti? Za jednu od legendi favorit može biti samo jedan.

'U ovom trenutku Barcelona je bolja, ima tri boda prednosti i Messi se vraća nakon ozljede, što je još važnije. Jako su motivirani, a Real pod pritiskom jer mogao bi se naći sa šest bodova zaostatka i još kasnije ide na Camp Nou. Moglo bi se to pretvoriti u pakao za Real,' izjavio je Hristo Stoičkov koji smatra da Ronaldo ne zaslužuje mjesto među tri najbolja nogometaša ove godine:

'Messi, Neymar i Sarez trebaju biti na postolju u borbi za Zlatnu loptu. Nema više Blattera da manipulira glasovima. Realno, sve titule su prošle sezone otišle u Barceloni pa ako drugi nisu osvojili ništa, zašto bi bili tu?'

Mjere sigurnosti nikad veće

Nogometni derbi između Real Madrida i Barcelone, koji se igra u subotu 21. studenoga, tjedan dana nakon terorističkih napada u Parizu, bit će utakmica s najvećim osiguranjem u povijesti španjolskog nogometa koja se prema uvedenim mjerama sigurnosti može usporediti jedino s Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine.

Utakmicu će osiguravati oko 2600 policajaca, zaštitara i drugog osoblja, što je šest puta više od uobičajenog broja prilikom najvećeg španjolskog derbija. U četvrtak kasno popodne održan je u Madridu sastanak vlade, gradskih vlasti, Real Madrida, gradskog prijevoza, zaštitarskih službi i Crvenog križa nakon kojeg je zaključeno da ne postoji stvarna opasnost od terorističkog napada no da su nužne ovakve mjere.

'To je zbog izvanrednog trenutka u kojem se nalazimo', istaknula je predstavnica gradske vlasti Concepción Dancausa.

Na stadionu, koji će biti otvoren u 16.15 sati, dva sata uoči početka utakmice, očekuje se 80.000 gledatelja. Na svakim vratima stajat će zaštitar, a ne kao dosad jedan zaštitar na dva ulaza.

U Madridu je pojačan dolazak stranih turista, a globalni spektakl gledat će oko 500 milijuna ljudi u svijetu, kažu na španjolskoj državnoj televiziji TVE.