CO ZAGREB U ŠOKU

EHF suspendirao Lokea na devet mjeseci

13.01.2010 u 13:14

Bionic
Reading

Iako je EHF svojevremeno odbio žalbu danskog Skjorna, a Loke je mogao igrati za Zagreb, žalbena komisija europske rukometne federacije danas je donijela suprotnu odluku i kaznila norveškog rukometaša s devet mjeseci zabrane igranja

Prema pisanju portala 24 sata, žalbena komisija EHF-a na današnjem je sastanku odlučila potvrditi ranije donesenu kaznu za Franka Lokea. Norveški kružni igrač kažnjen je s devet mjeseci zabrane igranja za Zagreb u međunarodnim utakmicama te EHF-u mora uplatiti 10.000 eura.

Loke je kažnjen zbog toga što je u isto vrijeme potpisao ugovor za danski Skjern i Zagreb. Danci su se žalili i predali cijeli slučaj u ruke EHF-a, koji ga je ubrzo kaznio, a žalbena komisija početkom je listopada suspendirala kaznu od devet mjeseci te je Norvežanin mogao igrati za Zagreb u Ligi prvaka. Ipak, četiri mjeseca kasnije komisija je potvrdila prvotnu kaznu, s tim da ona stupa na snagu od 13. siječnja s obzirom na to da je Loke u međuvremenu igrao Ligu prvaka.

'Šokirani smo. Ne znamo još što ćemo napraviti. Strašno smo iznenađeni odlukom EHF-a', rekao je za 24 sata direktor CO Zagreba Bartol Kaleb.