NEODGOVORENA PITANJA

EHF izigrao rukometašice Podravke; iz koprivničkog kluba otkrili da im se čak nudio Final Four, a onda je stigla neshvatljiva odluka

26.04.2020 u 11:29

Bionic
Reading

Nakon što je Hrvatski rukometni savez odlučio prekinuti sva domaća natjecanja, stigla je i odluka o djelomičnom poništenju međunarodnih natjecanja, a klub koji je time ponajviše pogođen svakako je Podravka Vegeta

Osim što je bila na dobrom putu da osigura novi naslov prvakinja Hrvatske, koprivnička je ekipa s velikim ambicijama gledala i prema borbi za europski trofej. Očekivao ih je dvomeč protiv danskog Herning Ikasta za plasman u finale Kupa EHF-a, natjecanja koje se ove sezone jednostavno – poništava.

'Ostali smo iznenađeni, jer iz EHF-a su nas neslužbeno kontaktirali oko mišljenja o završetku natjecanja putem Final Foura, čak su nudili mogućnost da Koprivnica bude domaćin za što smo mi iskazali interes. Ostaje žal što se nije pronašlo načina da se, kao u Ligi prvakinja, natjecanje završi u rujnu ukoliko to epidemiološka situacija dozvoli', izjavila je direktorica Podravke Vegete, Vlatka Mihoci za Hrvatski radio.

I nije jedina koja preispituje stavove Europske rukometne federacije. Odluke o djelomičnom poništenju europskih klupskih natjecanja izazvale su mnoštvo kontroverzi.

'Puno se upitnika otvorilo, no svim sponzorima i ulagačima u naš projekt morali smo reći da je to jednostavno odluka viših instanci. Moramo biti zahvalni Podravki, našem generalnom sponzoru koji je i dalje uz nas, kao i ostalim sponzorima i Gradu Koprivnici. Međutim, troškove definitivno moramo prilagoditi situaciji', dodala je Mihoci.

Cijeli razgovor s Vlatkom Mihoci pročitajte i poslušajte na stranicama Drugog programa Hrvatskog radija.