GOL I ASISTENCIJA

Eduardo da Silva i Srna najavili pakao Srbiji

01.03.2013 u 20:17

Bionic
Reading

U petak je nastavljeno nogometno prvenstvo u Ukrajini, a u prvoj je utakmici 19. kola vodeći Šahtar pobijedio na svom travnjaku Volin 4:1. Posljednji je gol na ogledu zabio Eduardo, a kod drugog je asistirao Darijo Srna

Za Šahtar je ovo bila osamnaesta pobjeda u 19 odigranih ovosezonskih utakmica, a ovu su u petak riješili u prvih petnaest minuta. Tada je već bilo 2:0 za domaćina, a nakon što je Šandruk pogodio vlastitu mrežu u 10. minuti, samo četiri minute kasnije je Kučer pogodio za 2:0 na asistenciju Srne

U nastavku je Šahtar zabio još dva pogotka, a gosti jedan, te je Šahtar tako na pozitivan način najavio ono što će se dogoditi idući tjedan, a to je uzvratna utakmica Lige prvaka u Dortmundu protiv Borussije. U Donjecku su te dvije momčadi odigrale 2:2.

Srna je odigrao svih 90 minuta, dok je drugi hrvatski reprezentativac Eduardo u igru ušao u 65. minuti. Na samom kraju, u prvoj minuti sudačke nadoknade, Eduardo je golom postavio konačnih 4:1, te mu je to bio drugi ovosezonski pogodak u Premierligi, u dresu Šahtara.

Naravno, ovakve vijesti sigurno će razveseliti i sve hrvatske navijače koji s nestrpljenjem očekuju 22. ožujka i dvoboj protiv Srbije, u sklopu kvalifikacija za odlazak na SP u Brazilu sljedeće godine.