POJAČANJE POLJSKE LEGIJE

Eduardo da Silva i službeno se vratio u Europu: Ovo je klub velike tradicije!

04.01.2018 u 14:00

Bionic
Reading

Bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva novi je igrač Legije iz Varšave. Tako se Brazilac s hrvatskom putovnicom pridružio bivšem kapetanu Dinama Domagoju Antoliću

Kako je objavio poljski klub Eduardo da Silva potpisao je, nakon što je prošao liječnički pregled, jednogodišnji ugovor za Legiju, klub koji vodi hrvatski stručnjak Romeo Jozak.

Posljednjih dana pojavila se informacija kako bi 34-godišnji Eduardo da Silva, koji je u karijeri osim za Dinamo igrao za Arsenal, Šahtar, Flamengo i Atletico Paranaense, mogao pojačati aktualnog hrvatskog prvaka Rijeku. No, na koncu se ipak odlučio za novi izazov u Poljskoj.

'Legia je klub velike tradicije koji je izuzetno cijenjen u cijeloj Europi. Znam da ovdje svi žele samo pobjede. Igrao sam u karijeri velikim klubovima i svjestan sam pritiska. Vjerujem da će moje iskustvo pomoći kako bi momčad osvajala trofeje', rekao je nakon potpisa ugovora Eduardo.

Nekoliko riječi o pojačanju Legije Eduardu, kojeg poznajem od njegove 15. Godine kada je iz Brazila stigao u Dinamo, rekao je i trener Romeo Jozak:

'Jako sam sretan što sam se pridružio takav igrač. Eduardo ima puno iskustva i donijet će kvalitetu u momčad. Dugo je igrao na najvišoj razini i vjerujem da će njegovo iskustvo i glad za golovima biti velika prednost za Legiju, a on bi kao svjetski igrač mogao postati i uzor našim mladim igračima', rekao je Jozak.

Dodajmo još kako se Legia trenutačno nalazi na prvom mjestu poljske lige, nakon 21 kola imaju 38 bodova, dva boda više od drugoplasiranog Lecha.

  • +10
Eduardo da Silva Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL