SPLITSKI ĐIR

Edo Pezzi sumnjičav prema potezu Hajduka, ali ga je zato jedan Dinamov oduševio: Modri su pokazali da misle ozbiljno

01.02.2022 u 12:23

Bionic
Reading

U emisiji Studio 4 HRT-a Edo Pezzi analizirao je nastavak HNL sezone, nikad uzbudljiviji prijelazni rok i kako izgledaju favoriti za naslov nakon prvog kola

U emisiji Studio 4 Edo Pezzi analizirao je nastavak HNL sezone, nikad uzbudljiviji prijelazni rok i kako izgledaju favoriti za naslov nakon prvog kola.

Hajduk je doveo renomiranog stopera Benfice, Ferra. Postavlja se pitanje odakle novci:

'Nije pitanje odakle novci, oni vjerojatno posuđuju novce negdje. Svaka investicija se isplati ako je to pogođena investicija. Mi smo u detalje napravili analizu ovog igrača. Meni je sumnjivo da igrač od 24 godine tek tako napušta Benficu. Treba vidjeti hoće li se provesti kao Milevski', rekao je Pezzi u razgovoru za HRT.

'Svi ti igrači koji odigraju par utakmica, njima se cijene dignu u nebo. Imamo primjer Vuškovića za kojeg su govorili kako vrijedi 15, 20 milijuna, a sada igra Drugu njemačku ligu', poručuje oštro Pezzi.

Hajduk je pobijedio u Šibeniku, nije to bila dobra igra, Osijek bez Bjelice je posrnuo, pokazuje se kako je Dinamo glavni favorit:

'Meni je potez Dinama povijesni, oni su odbili 10 milijuna eura za Oršića. To je najveći mogući potez koji su mogli napraviti. Draže mi je to od dovođenja nekog tamo Argentinca. Dinamo je zadržavanjem Oršića dokazao da misli ozbiljno. S druge strane Osijek gomila igrače, a Rijeka gubi igrače', rekao je Pezzi na pitanje kako su prve četiri momčadi ušle u nastavak sezone, te dodao:

'Očekuje nas jedna neizvjesna utrka, o kvaliteti bi se dalo razgovarati, ali što se tiče rezultata očekuje nas jedno zanimljivo prvenstvo.'

S obzirom na rezultate rukometaša, je li naš domaći nogomet jedini sport u kojem se okreću ozbiljni novci i kvaliteta?

'Mi stvarno uvijek želimo puno. Uvijek želimo iz onih radnih hlača u frak. To baš tako i ne ide. Vidjeli smo na ovom prvenstvu da mi imao potencijal, ali i da imamo dosta problema. Ovo što su se posvađali stari, bivši igrači između sebe. To im nije trebalo. Iako ja uvijek tvrdim, dobro je da nekada svađa donese progres da se iz toga nešto izuče. Mali smo, imamo igrača koliko imamo i mi se nikako ne smijemo tih takozvanih navodno starijih igrača odricati. To je bila greška koju sam ja primjećivao još ranije kod mog prijatelja Lina, ali to je činjenica'.

Pezzi ističe kako smo napredovali u zadnjih 10 godina, ali kako i dalje činimo istu grešku:

'Mi prerano puštamo naše igrače vani, mi smo inkubator kvalitete u svim sportovima. Činjenica je da Hrvatska visoko kotira u svijetu nogometa, zahvaljujući reprezentaciji. Simpatična je stvar da neki stranci žele doći kod nas, što ranije nije bilo moguće. Ali mi trebamo proizvoditi naše igrače. Lako gubimo mlade igrače, a krpimo se s nekim strancima', zaključio je Pezzi u emisiji Studio 4 HRT-a.