OPROŠTAJ OD ZAGREBA

Džomba: Rastanak će biti pun emocija

27.05.2010 u 15:50

Bionic
Reading

Nekad najbolji krilni igrač svijeta, Mirza Džomba, broji zadnje dane u dresu CO Zagreba. U utorak je u rukama imao još jedan pehar za osvojeno hrvatsko prvenstvo, za dva vikenda čeka ga završnica Kupa i onda - zbogom, Zagrebe!

Nakon pobjede u sesvetskoj dvorani nad Dubravom, rukometaši Zagreba u svoje su vitrine pospremili još jedan pehar za naslov

hrvatskog prvaka, 19. u njihovim vitrinama. Bio je to i posljednji, barem što se tiče igranja u Zagrebovom dresu Mirze Džombe.

'Da, to mi je zadnja prvenstvena utakmica, a onda čekam još završnicu Kupa. Tada će uslijediti oproštaj, vjerojatno s puno emocija', rekao je Mirza Džomba, koji se, bez obzira na neminovni rastanak, veselio sa svim suigračima na parketu.


Naravno, kada je Zagreb u pitanju, onda su trofeji normalna stvar.

'Dokazali smo još jednom da smo najbolji. I da nam u Hrvatskoj nema premca.'

Kakvi su planovi za budućnost? Dolazi li kraj karijere ili transfer?

'Iskreno, još uvijek nisam odlučio. Makar, mislim da mogu igrati na visokom nivou. A gdje će to biti, ne znam. Znam jedino, ako to bude u Hrvatskoj, u obzir dolazi samo moj Zamet.'

Kada je u pitanju privatni život, jer 'razvlače' ga mediji zbog veze i navodnog budućeg zajedničkog života s TV voditeljicom Belmom Hodžić, Mirza je ostao zakopčan.

'To mi je glupo komentirati, jer to je stvar dvoje ljudi.'

U dugoj i bogatoj karijeri, Mirza je imao bezbroj uspjeha. Teško se odlučio koji bi izdvojio.

'Tu su i svjetska i olimpijska zlata, srebrne medalje s velikih natjecanja, brojni trofeji sa Zagrebom. Bilo je puno lijepih trenutaka.'

Ali i tužnih?

'Bilo je i njih, ali kako ne bi kad je riječ o sportu. A u njemu se i gubi.'

Spada li u te trenutke i nesporazum s izbornikom Lino Červarom, to jest nesudjelovanje na SP-u u Zagrebu?

'Teško je to reći, jer sam uoči SP-a sa ozlijeđen. Ispalo je nespretno, a onda su svi potencirali naš sukob. Mi smo u dobrim odnosima, kad se vidimo, lijepo se pozdravimo i tu ne vidim nikakvih problema', zaključio je Mirza Džomba i sa suigračima popio još jedan pobjednički šampanjac.