atletski dan u zagrebu

Dvije najbolje svjetske skakačice u vis dolaze na 70. Hanžekovićev memorijal

06.09.2020 u 10:58

Bionic
Reading

Dvije najbolje skakčice u vis na svijetu Ukrajinke Julija Levčenko i Jaroslava Mahučih dolaze na 70. Hanžekovićev memorijal, koji se održava 15. rujna na stadonu Mladost u Zagrebu

Ukrajinke Levčenko i Mahučih su jedine ove sezone preskočile dva metra i s preskočenih 200 cm dijele prvo mjesto na ljestvici visašica.

Levčenko je svjetska doprvakinja iz Londona 2017., a godinu dana ranije skakala je i na Hanžekovićevom memorijalu. Mahučih je svjetsko srebro osvojila na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Dohi, gdje je s preskočenih 204 cm postavila i svjetski rekord za atletičarke mlađe od 20 godina.

Činjenicu da će skok u vis ove godine biti jedna od najkvalitetnijih disciplina na Hanžeku potvrđuje i to da će na stadionu Mladosti 15. rujna skakati i Nicola McDermott, četvrta na svjetskoj ljestvici visašica (198 cm), te Erika Kinsey koja je na toj listi trenutačno peta (195 cm).

U možda i najjačem ovogodišnjem natjecanju skakačica u vis nastupit će i tri najbolje hrvatske visašice - Ana Šimić (178 cm), Tihana Jeletić (178 cm) i Sara Aščić (176 cm).