THUNDERI U FINALU

Durant & Westbrook izbacili Spurse i Duncana; mrlja na rekordnoj sezoni!

13.05.2016 u 10:09

Bionic
Reading

Košarkaši Oklahoma Cityja svladali su San Antonio sa 113:99 u šestoj utakmici polufinala doigravanja u Zapadnoj konferenciji te se s ukupnih 4-2 probili u konferencijsko finale, gdje ih čeka okršaj s aktualnim NBA prvacima Golden State Warriorsima.

Kevin Durant je predvodio pobjednike s 37 koševa i devet skokova, a Russell Westbrook je ubacio 28 poena uz 12 asistencija. Kod poraženih Spursa Kawhi Leonard je postigao 22 koša uz devet skokova, dok je Tim Duncan, u svojoj možda posljednjoj utakmici u karijeri, ubacio 19 poena.

Tako su Spursi, nakon najbolje sezone u povijesti i 67 pobjeda, izbačeni već u polufinalu zapadne konferencije. Bačena je mrlja na sjajnu sezonu...

Na pitanje je li ovo bilja posljednja Duncanova utakmica trener Spursa Gregg Popovich je rekao:

'Tko je to rekao? Znate li vi nešto što ja ne znam? Da neštp razjasnimo, Tim je igrao stvarno dobro i igrali smo na njega koliko smo mogli jer je zaslužio te minute. Napravio je stvarno dobar posao', kazao je Popovich.

Niti 39-godišnji Argentinac manu Ginobili nije se izjasnio je li mu ovo bila posljednja utakmica za Spurse.

'Ovo je bila čudesna sezona. Uživali smo igrati zajedno i ponosan sam na svoje suigrače što smo sve ove godine ostvarili toliko puno pobjeda', kazao je između ostalog Ginobili.

Finalna serija doigravanja u Zapadnoj konferenciji započinje u noći s ponedjeljka na utorak, kad će Golden State Warriors u Oaklandu ugostiti Oklahoma City Thunder.



NBA doigravanje - drugi krug

Zapadna konferencija

Oklahoma City - San Antonio 113-99

(Oklahoma City je pobijedio s 4-2 u seriji)

NBA liga

Doigravanje

Oklahoma City - San Antonio 113:99
završni rezultat 4:2