DOKAZANI STRUČNJAK

Dubrovčanin Emil Nikolić novi trener Medveščaka!

08.04.2013 u 15:56

Bionic
Reading

Nakon godinu dana trenerske pauze, na domaće bazene vraća se Emil Nikolić. Jedan od najboljih hrvatskih trenera, koji je osvojio 10 trofeja s Jugom i jedan s Mladosti, od 1. svibnja preuzet će vođenje zagrebačkog Medveščaka...

'To je vrlo talentirana sredina, sredina koja ima dobro posloženu upravu, dobru infrastrukturu i uvjete za rad. Mislim da svojim radom i iskustvom mogu napraviti još puno toga', rekao je Nikolić

Medveščak je poznat po kvalitetnom radu u mlađim kategorijama, ali je glavni problem uvijek bio prelazak mladih igrača u seniorski pogon. Nikolić će upravo na tom segmentu staviti najveći naglasak.

'Talent postoji, baza postoji, kao i veliki broj djece koji dolaze na bazen. Ispred mene je zasukati rukave, puno raditi te pokušati unaprijediti i strukturu rada u mladim kategorijama. Uvjeti postoje - ili bazen u Utrinama ili ljetni bazen na Šalati. Jednostavno, treba puno više raditi i mislim da ona rezultat neće izostati', naglasio je Nikolić.

emil nikolić
Talent postoji, baza postoji, kao i veliki broj djece koji dolaze na bazen. Ispred mene je zasukati rukave

Da se ozbiljno misli uhvatiti posla, dubrovački trener naglašava i činjenicom kako s pripremama za sljedeću namjerava krenuti 1. svibnja iako aktualna sezona de facto tada neće biti gotova. Doduše, Nikolić će prvi dio priprema bazirati upravo na spomenutim mladim igračima.

'Iz te baze profilirali bi se oni najbolji, oni koji bi se priključili prvoj ekipi i onda bi imali nekakav roster za iduću godinu. Tek nakon svega toga, mogli bi onda vidjeti, usprkos teškoj financijskoj situaciji, bi li eventualno mogli računati na neko pojačanje', istaknuo je Nikolić.

Trofejni trener je potpisao ugovor s Medveščakom uoči početka doigravanja za prvaka Hrvatske. Njegov novi klub će se boriti za plasman između 5. i 8. mjesta, a jasno je kako će se za naslov prvaka boriti dubrovački Jug i riječko Primorje. Nikolić kaže kako su šanse za naslov prvaka između ta dva kluba podjednake te da ćemo gledati jednu zanimljivu finalnu seriju.

'Sigurno je da će biti teška finalna serija. Možda malo bolje stoji Primorje jer je željno trofeja. Ne znam kakve su ambicije kod Jugaša, ali Primorje dugi niz godina nije osvojilo ništa, osim posljednjeg Kupa tako da su njihove ambicije velike, a možda je i malo bolja financijska situacija', rekao je Nikolić ponudivši i dodatno viđenje ovih momčadi.

'Jug je imao problema zato što je imao višak kvalitete. Možda to zvuči čudno, ali nije lako ukomponirati puno takvih velikih igrača, velikih zvijezda. S druge strane, Primorje nema teških utakmica, ne igra Europi. Praktično su koncentrirani na 3-4 teške utakmice tijekom cijele sezone', istaknuo je Nikolić.