bila je na turniru

Drski lopovi slavnoj tenisačici ukrali torbice vrijedne 400.000 dolara

18.11.2017 u 14:19

Bionic
Reading

Venus Williams (37) prijavila je provalu u svoju kuću u Palm Beach Gardensu, spisak otuđenih stvari poduži je, no jedna stavka 'bode u oči'...

Venus Williams trenutno je peta tenisačica na WTA ljestvici, a umjesto da uživa u kraju sezone i opusti se nakon vjenčanja njezine sestre Serene, ona se mora boriti s birokracijom nakon što joj je provaljeno u kuću.

Drski su lopovi pažljivo pratili njezino kretanje i točno su znali kad je daleko do Palm Beach Gardensa. Tako su imali gotovo cijela dva dana da u miru 'počiste' njezinu kuću u kojoj nije bilo nikoga. Venus je bila na turniru te je osobama koje joj rade na održavanju (vrtlari, čistači bazena...) također dala nekoliko slobodnih dana.

Provalnici su spretno zaobišli sve sigurnosne sustave, a kad su ušli imali su dovoljno vremena za probrati ono najskuplje. Tako je Venus Williams trebalo nekoliko dana da uopće popiše sve što je ukradeno, a na toj listi koju je prijavila lokalnoj policiji ističe se nekoliko stavki.

Osim skupocjene tehničke robe (televizori, kućno kino, projektor, laptop, komponente glazbene linije...) lopovi su se 'osladili' možda i neočekivanim plijenom. No, dojam je da su ipak znali što uzimaju. Naime, Venus je prijavila krađu 16 dizajnerskih torbica koje zajedno vrijede nevjerojatnih 400.000 dolara!

Ukraden je i nakit, nešto dizajnerske odjeće te 200-tinjak fotografija, par umjetničkih slika... No, torbice vrijedne 400.000 dolara uvjerljivo su najveća stavka u cijeloj priči.

  • +3
Venus Williams u Wimbledonu Izvor: Reuters / Autor: TONY O'BRIEN

Za Venus ne treba strahovati, u karijeri je do sada samo od turnirskih nagrada zaradila 40 milijuna dolara, a od sponzorskih ugovora dodatnih stotinjak milijuna. Tako da će vrlo brzo popuniti svoju kolekciju dizajnerskih torbica. Možda ne baš za 400.000 dolara, no nikad se ne zna...