MÜNCHEN PULSIRA

Drogba traži oprost navijača i uspjeh karijere

18.05.2012 u 20:57

Bionic
Reading

Trener Roberto di Matteo i napadač Didier Drogba stali su pred novinare na Allianz Areni dan uoči finalne utakmice Lige prvaka protiv Bayerna u Münchenu

'Vjerujem da moji igrači imaju kvalitetu dostojnu finala i pobjede u njemu', rekao je švicarski Talijan, koji je izrazio nadu da će Gary Cahill i David Luiz spremni dočekati sutrašnju utakmicu.

Također je Di Matteo otkrio da je s momčadi normalno trenirao i Florent Malouda.

Didiera Drogbu novinari su pitali o izjavi Juppa Heynckesa, koji je iskusnog Bjelokošćanina okarakterizirao sjajnim napadačem, ali također i glumcem kad su padovi u 16-ercu u pitanju.

'Ne bih se složio s njim. Nikako. No, to je sve što ću o tome reći. Osim da Juppa jako poštujem kao trenera', oprezan je bio 34-godišnji napadač prije no što je nastavio:

'Želim uživati u finalu, no bitnije od toga jest pobijediti. Svi govore o tome, no ja ne znam što će se dogoditi. Jednostavno sam sretan što sam sudionik novog finala Lige prvaka, to je fantastično postignuće za ovaj klub. Chelsea zaslužuje biti ovdje. Proživjeli smo strahovito tešku sezonu. Nitko nas nije očekivao ovdje uoči početka natjecanja', iskren je Drogba koji dodaje:

'Upravo smo završili tešku prvenstvenu sezonu. Pretrpjeli smo tijekom nje mnogo kritika. I zasluženo jer nismo igrali dobro. Došli smo svejedno do ovog finala i sada želimo dati sve od sebe. Za klub i za naše navijače. Pobijedimo li sutra, bit će to kraj jedne fantastične sezone. Svi će je pamtiti kao sezonu našega najvećeg uspjeha', bodri suigrače napadač i završava:

'Kad sam bio mlađi, gledao sam svaku utakmicu Lige prvaka. Kao da je bilo jučer sjećam se, primjerice, Zidaneova voleja u finalu protiv Bayera iz Leverkusena 2002. godine. Svaka je utakmica Lige prvaka za mene uvijek bila nešto posebno. Osjećao sam se sretnim svaki put kada sam igrao ovo natjecanje. I sada sam posebno sretan jer opet igram finale.'

Prije četiri godine, u moskovskom finalu natjecanja protiv Manchester Uniteda, Drogba je oslabio svoju momčad zaradivši crveni karton:

'Bili su to za mene jako teški trenuci. Ispričavam se i ovom prilikom svim našim navijačima na tom postupku. Sretan sam što sam sada, daleko iskusniji, dobio novu priliku.'

Kad je u pitanju istek njegova ugovora i vjerojatni odlazak iz kluba, Drogba je kratko kazao:

'U ovom trenutku ne želim razmišljati o tome.'