UVJERLJIVI AMERIKANCI

'Dream Team' se poigrao s Francuzima

29.07.2012 u 17:59

Bionic
Reading

Košarkaški 'Dream Team' Sjedinjenih Američkih Država bez ikakvog je problema na otvaranju Olimpijskih igara slavio protiv vrlo dobrih Francuza. U 1. kolu skupine A SAD je pobijedio rezultatom 98:71

Muški 'Dream Team' je poput ženskog jučer (protiv Hrvatske) 'prespavao' prvu četvrtinu i tek onda krenuo igrati. Prvih 10 minuta okončano je minimalnim zaostatkom Francuza (22:21), ali već do poluvremena razlika raste na + 16 (52:36) te se u nastavku povećavala iz minute u minutu do krajnjih 98:71.

Kevin Durant bio je taj koji je najviše vukao, barem što se koševa tiče, SAD ubacivši 22 poena. Kevin Love pridodao je 14, a Kobe Bryant 10. Jedini sudionik Igara iz momčadi NBA prvaka (Miami Heat), LeBron James, bio je podjednako raspoložen na svim 'frontovima', pa je tako upisao devet koševa, pet skokova, te osam asistencija.

Kod Francuza je Ali Traore bio najefikasniji s 12 koševa, dok je 'zakrpani' Tony Parker ubacio 10, te upisao svega jednu asistenciju. Podsjetimo, Parker je u SAD-u ozlijeđeno oko nakon tučnjave u jednom noćnom klubu i njegov je nastup do zadnjeg trenutka bio potpuno neizvjestan.