posebna klauzula

Talijani doznali detalje milijunskog ugovora; Mario Mandžukić morao je pristati na jedan vrlo važan uvjet kada je potpisivao za AC Milan; to je velik rizik za Hrvata, ali...

12.02.2021 u 11:34

Bionic
Reading

Mario Mandžukić ima u ugovoru klauzulu koja mu automatski podužuje ugovor na još jednu sezonu ako se ispuni jedan specifičan uvjet koji će klubu osigurati odličnu financijsku situaciju

Mario Mandžukić je sredinom siječnja ove godine potpisao ugovor s talijanskim velikanom Milanom. Nekadašnji hrvatski reprezentativac potpisao je na pola godine i za taj period će zaraditi oko dva milijuna eura, a ima i mogućnost da mu se isti produlji za još jednu sezonu, ali samo ako se ispuni jedan važan preduvjet bez kojeg suradnja neće biti moguća.

Mandžo je za sada skupio tek minimalnu minutažu. Protiv Atalante je odigrao 20, protiv Bologne 17, a protiv Crotonea 13 minuta. Stefano Pioli ga želi polako uvesti u natjecateljski ritam, a prvu utakmicu s ozbiljnijom minutažom trebao bi odigrati u idućem susretu Europske lige kada Milan gostuje kod Crvene Zvezde i kada bi Hrvat trebao početi u prvih 11.

Odmah nakon toga, Milanu slijedi derbi s Interom koji bi se mogao pokazati odlučujućim za naslov prvaka. Milan za sada ima dva boda više od gradskog rivala Intera s kojim vodi utrku za naslov prvaka ove sezone. Mandžo i društvo su prvi s 49 osvojenih bodova iz 21 utakmice, dok Inter ima 47 bodova iz jednako utakmica kao i gradski rival. Slijedi Juve s 42 boda i utakmicom manje, te Roma s 40 bodova koliko ima i Lazio.

AC Milan živi svoje snove i lovi naslov prvaka kojeg navijači jako dugo čekaju, ali to im nije primarni cilj. Glavna zadaća Stefana Piolija je da na kraju sezone Milan dovede do prva četiri mjesta i vrati ga u Ligu prvaka, a upravo bi to moglo utjecati i na Mandžukićevu budućnost.

Gazzetta dello Sport otkriva da Mandžo u ugovoru ima klauzulu o automatskom produljenju na još jednu sezonu ako klub osigura nastup u Ligi prvaka. S obzirom na to kako igraju ove sezone, taj je cilj gotovo sigurno ostvaren i u Milanovu blagajnu će stići velik novac od najelitnijeg europskog natjecanja i pratećih sponzora koji će se pojaviti, a to znači da će imati za zadržavanje nekih od ključnih igrača kao što je Mandžukić koji je na listi prioriteta kluba zbog velikog iskustva u Ligi prvaka, ali i općenito. Ako tako ostane ispada kako se Hrvatu rizik itekako isplatio...

Prije AC Milana, Mandžo je igrao za NK Zagreb i Dinamo iz kojeg je 2010. godine prešao u Wolfsburg pa u Bayern s kojim je osvojio i Ligu prvaka. Osim za spomenute klubove igrao je i za Atletico Madrid, Juventus i Al-Duhail, a u karijeri je osvojio brojne trofeje. U Milanu se nadaju da će se njima priključiti i oni s Rossonerima.