pokosila ih viroza

Dramatično stanje u momčadi Dinama uoči derbija s Hajdukom; zabrinuti Ante Čačić otkrio koje sve igrače ne vodi u Split

20.10.2022 u 10:24

Bionic
Reading

Derbi 14. kola SuperSport HNL-a sutra (petak, 21. listopada, 18 sati, MAXtv, MAXSport 1) na Poljudu igraju Hajduk i Dinamo. No, na Maksimiru je dan uoči derbija prava drama jer je momčad 'modrih' pokosila crijevna viroza

Trener Dinama Ante Čačić najavio je sutrašnji derbi, ali nije imao previše dobrih vijesti uoči utakmice s Hajdukom na Poljudu (petak, 21. listopada, 18 sati, MAXtv, MAXSport 1).

'Što reći? Najveći hrvatski derbi, veselim se tome, kao i moji igrači. Čeka nas zaista jedan prekrasan ambijent, domaćini to znaju napraviti. Mi smo u zaista dobrom raspoloženju, u želji da mjesec završimo na najbolji mogući način. Nema bolje generalke za Milan od Poljuda', rekao je Ante Čačić u uvodu, ali nastavak nije bio tako optimističan.

'Raspoloženje nam je pokvarilo i zabrinulo to što zbog crijevne viroze jučer nisu trenirali Nevistić, Bulat i Emreli, a sada su se priključili Ljubičić i Štefulj', otkrio je Čačić i nastavio:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Imamo trening u 11.30, potom ručak pa odlazimo put Splita. Očekivanja su velika, interesira me da pokažemo kvalitetu, ona će odlučiti tko će izaći kao pobjednik iz tog susreta. Pokazali smo zorno u zadnjih par mjeseci da imamo kvalitetu protiv svakoga, da sa svima možemo tražiti tri boda. Imperativ je da budemo na maksimumu, u dobrom smo ritmu. Tu smo u prednosti, a što se tiče domaćina, u tonusu su, s 13 od 15 osvojenih bodova pod novim trenerom. Imat će pune tribine, garantirat će to da ćemo gledati dobru utakmicu. Ja sam optimist, vjerujem u to da ćemo pokazati kvalitetu...'

Ali, što je s igračima koji su bolesni? Tko putuje za Split, hoće li biti spremni za susret s Milanom?

  • +11
SuperSport HNL: Dinamo - Varaždin, 16.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

'Nevistić, Bulat i Emreli sigurno neće u Split, a za Ljubičića i Štefulja čekam informaciju. U tijeku dana se može još nešto pojaviti, vidjet ćemo, očito je to nešto što kola među nama. To može trajati dan-dva-tri, nisam liječnik i ne znam što reći', zabrinuto je kazao Čačić te se vratio na sutrašnji derbi:

'Hoće li derbi na Poljudu možda odlučiti prvenstvo? Ostale su još dvije trećine prvenstva. U opticaju su 72 boda. Ova utakmica sigurno neće riješiti prvenstvo. Ono će i dalje biti živo. Dinamu je važno da igra iz utakmice u utakmicu, treba držati tu dinamiku, to smo do sada uspješno činili, nadam se da ćemo napraviti to i sutra. Prvenstvo nije gotovo bez obzira na razliku. Hajduk ima ambicije i ozbiljne pretpostavke za to, ne treba zanemariti dizanje Osijeka. Oni mogu ući, već i jesu u dobroj seriji. Mi moramo biti koncentrirani.'

MAXSport Najava emisije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

Nakon derbija s Hajdukom Dinamo u Ligi prvaka na Maksimiru dočekuje Milan...

'Ova utakmica nam je generalna priprema za Milan. Pravi podražaj možemo dobiti na ozbiljnim utakmicama, a ova će biti takva. Ritam HNL-a i Serie A nije isti, ali Hajduk će uložiti sve da dođe do troboda. Podražaj je veliki, ako odgovorimo na pravi način, dobit ćemo to što smo htjeli u probi za utorak', razmišlja Čačić koji je komentirao odluku Roberta Ljubičića koji je odlučio igrati za Hrvatsku:

'Drago mi je zbog Ljubičića, to je potvrda dobrog rada u Dinamo, ako hoćete i moje odluke da ga plasiram na poziciju lijevog braniča. On je svojim partijama u Ligi prvaka skrenuo pozornost na sebe i meni je drago da je Hrvatska izabrala da ga dovede.'

Bolna tema SuperSport HNL-a je suđenje...

'Ne treba stavljati suce u prvi plan, iako su sastavni dio utakmice. Oni su isto ljudi od krvi i mesa, može se potkrasti sudačka pogreška. Ne mislim da su namjerne i tendenciozne. To moramo prihvatiti, ali očekujem da i oni budu u formi, kako se prvenstvo bude odmicalo', zaključio je Ante Čačić.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

MAXSport Najava SuperSport HNL špica Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport
Standings provided by Sofascore