nešto se 'kuha'

Dramatično stanje u Barceloni; Xavi otkazao trening, a u nedjelju se igra El Clasico

18.04.2024 u 14:21

Bionic
Reading

Poraz 4:1 od PSG-a i ispadanje iz Lige prvaka dodatno je uzdrmalo redove Barcelone pa je zbog katastrofalne atmosfere u momčadi trener Xavi morao otkazati današnji trening. A sve to uoči nedjeljnog El Clasica s Realom koji se igra u Madridu (od 21 sat)

Španjolski mediji tvrde kako je u Barceloni zavladala totalna apatija nakon poraza 4:1 od PSG-a i ispadanja iz Lige prvaka. Stanje u momčadi je katastrofalno, a atmosfera 'otrovna', navode mediji bliski Barci.

Nije nikakva novost da Xavi ima velikih problema u momčadi, a poraz od PSG-a samo je dodatno pogoršao situaciju. Jedan od igrača koji je javno iznio svoje nezadovoljstvo bio je Ilkay Gündogan.

'Jako sam razočaran, ovo je frustrirajuće za nas...', kazao je Gündogan te uz put kritizirao loše reakcije nekih svojih suigrača:

'Nije da ne treniramo takve stvari. Onaj tko je najbliže mora reagirati. Ali nitko nije iskoračio i to je razočaravajuće, velika je to pogreška. Osjećam kao da smo PSG-u prepustili pobjedu...'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport/YouTube

Sportski dnevnik AS tvrdi kako je podjela u svlačionici Barcelone sad još i veća, neki su igrači ove Gündoganove izjave shvatili kao izravnu kritiku i prozivku pa je atmosfera nakon poraza od PSG-a bila izuzetno napeta.

Zato je Xavi odmah reagirao, otkazao je trening koje je bio zakazan za danas te je igračima dao dodatni dan odmora. Jer već u nedjelju Barcu čeka El Clasico s Realom u Madridu i momčad se nekako mora vratiti 'u život'.

  • +14
1/4 finale Lige prvaka, Barcelona - PSG Izvor: EPA / Autor: Alberto Estevez

Do kraja prvenstva je ostalo još sedam utakmica, a vodeći Real ima osam bodova više od Barcelone koja se nada da još uvijek može dostići 'kraljeve'.

Iako je trening prve momčadi otkazan, na terenu su se ipak ukazali kapetan Sergi Roberto, Pedri i Gavi koji se oporavlja od ozljede koljena.

Standings provided by Sofascore