velike vrućine

Dramatične scene u paklu Australije; neki igrači jedva stoje na nogama, a skupljač loptica se srušio i u zadnji tren je spašen

09.02.2021 u 10:16

Bionic
Reading

Neugodna, a i prilično kaotična scena, viđena je ovog utorka na terenu br. 16, gdje su dvoboj prvog kola Australian Opena igrali Južnoafrikanac Lloyd Harris i Danac Mikael Torpegaard

Naime, već odavno se zna da su tijekom siječnja u Melbourneu temperature jako visoke i da se tenisači često žale na njih jer neki od njih jedva stoje na nogama pred kraj meča. Uvjeti su, kada je sunce na vrhuncu, zaista pakleni... Naravno, njima je možda i najteže, jer osim što stoje na užarenom terenu, još i trče, udaraju lopticu. Ali nije jednostavno ni ostalima, poput sudaca, gledatelja, ali i malenih skupljača loptica.

Nažalost, tijekom dvoboja Harris - Torpegaard, kojeg je Južnoafrikanac dobio 4:6, 6:3, 6:2, 6:2, već u prvom setu pri vodstvu Danca Torpegaarda, na teren se srušio jedan od skupljača loptica.

Razlog njegovom kolabiranju bila je visoka temperatura i sparina, a nakon što se dječak srušio, prema njemu su potrčala oba tenisača, a potom i liječnička služba, te su mu pružili prvu pomoć.

'Igrači su bili zabrinuti, ali je osoblje brzo pomoglo', napisao je na Twitteru novinar José Morgado, koji je izvještavao s meča.

Na svu sreću, dječak se poslije oporavio, ali upitno je hoće li mu organizator dati dozvolu da i dalje skuplja loptice.