Ivo Dragić za tportal

Dramatična situacija u Dubrovniku; čelnici ambicioznog kluba iz turističkog bisera razmišljaju istupanjem iz Premijer lige jer im je dosta obećanja!

12.08.2020 u 15:30

Bionic
Reading

Posljedice koronavirusa osjetili su mnogi sportski klubovi od kojih su se neki našli u jako teškoj situaciji. Kada je Hrvatska u pitanju posebno teško stanje je na krajnjem jugu u Dubrovniku, gradu koji ovisi isključivo o turizmu. Posebno je teško rukometašima koji uoči početka priprema nemaju novaca i nisu sigurni kako će ovu sezonu izgurati...

Tako je Ivo Dragić, dopredsjednik Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik, poslao jasnu poruku kako od obećanja ne mogu živjeti te kako ozbiljno razmišljaju da odustanu od nastupa u Premijer ligi. Sponzori su im zbog krize okrenuli leđa i izlaz ne vide...

'U ponedjeljak nam počinju pripreme za novu sezonu, ali situacija nikad nije bila teža jer novaca nemamo. Potrošili smo baš sve resurse, a od obećanja ne možemo živjeti. Alamirali smo sve koji su nam dosad financijski pomagali da bez njihovih jamstava nećemo preživjeti. Mi u klubu sada smo izloženi raznim napadima, a odgovor nemamo. Naše najbliže putovanje je Zagreb, a to znači da nam trebaju značajna sredstva samo za put', kazao je za tportal Ivo Dragić, dopredsjednik Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik.

Kaže kako su imali velike ambicije, kako su posložili momčad i popunili igrački sve pozicije na kojima su bili 'kratki', ali sada cijela sezona dolazi u pitanje.

Grad koji se donedavno hvalio obaranjem rekorda po broju posjetitelja, grad u koji su dolazili ljudi iz cijelog svijeta kako bi se divili zidinama i tirkiznom moru, došao je u velike probleme zbog pandemije koronavirusa - jer turista ima jako malo. I pitanje je kada će se od ove krize Grad oporaviti.

Na pitanje je li ih barem Grad Dubrovnik financijski podržao Dragić je rekao:

'Grad Dubrovnik je uvijek stajao iza nas, ali pandemija koronavirusa sve je poremetila. Obećali jesu puno, ali još nemamo odgovor od njih. Naši odnosi su uvijek bili jako dobri i iskreno se nadamo svi mi u klubu kako će ćemo zadržati taj odnos. Mi smo ipak novi prvoligaš, a u ovom gradu igrat će se i jedna od skupina na Svjetskom prvenstvu 2015. godine. No, još nema odgovora, a sezona je pred vratima. Bez dogovorenih financijskih sredstava iz Grada novu sezonu nećemo moći igrati što će biti jako loša reklama za Dubrovnik', dodao je Dragić koji se veselio ovoj sezoni jer kaže kako su posložili momčad koja bi bila konkurentna, a bez financijske pomoći 'sigurno neće biti afirmativni'.

Naravno, istupanje iz Premijer lige je zadnji korak, ali počeli su i o toj opciji razgovarati i izbiljno razmišljati kada su shvatili da 'ovako dalje neće moći.'

Situacija u Dubrovniku nikada nije bila teža, a čini se kako je ovo tek početak krize koja bi uskoro mogla zahvatiti i ostale klubove.