epidemija koronavirusa

Drama u Parizu; zvijezda PSG-a zbog bolesti propustila trening, utakmica Lige prvaka igra se pred praznim tribinama

09.03.2020 u 14:20

Bionic
Reading

Uzvratna utakmica osmine finala nogometne Lige prvaka između PSG-a i Borussije Dortmund, koja je na programu u srijedu od 21 sat na Parku prinčeva, igrat će se bez gledatelja zbog epidemije koronavirusa, objavila je pariška policija...

'U skladu s mjerama koje je u nedjelju navečer donijelo vijeće za obranu, odlučili smo kako će se utakmica PSG - Borussia igrati bez gledatelja', objavila je pariška policija.

Iz francuskog prvaka objavili su kako su zaprimili obavijest policije.

'Navijači i vlasnici sezonskih ulaznica uskoro će biti upoznati s načinom na koji ćemo im nadoknaditi troškove u ovom slučaju', objavio je PSG.

U prvoj utakmici igranoj u Dortmundu Borussia je bila bolja 2:1, a proteklog vikenda PSG nije igrao prvenstveni susret na gostovanju kod Strasbourga zbog mogućeg širenja koronavirusa.

Da situacija bude još i gora, na Parku prinčeva je zavladala panika nakon što se u ponedjeljak na jutarnjem treningu PSG-a nije pojavio Kylian Mbappe, jedan od najboljih i najvažnijih igrača pariške momčadi.

  • +89
Borussia Dortmund - PSG, Liga prvaka Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

Le Parisien javlja kako je sjajni Francuz trening propustio jer je bolestan, točnije ima problema s grlom. Bio je to dovoljno za alarm jer svi su zbog epidemije koronavirusa u stanju pripravnosti. No, francuski mediji navode kako će se Mbappe treninzima vratiti već sutra, ali da je njegov nastup protiv 'žuto-crnih' u srijedu upitan jer se ne zna točno o kakvoj se bolesti radi...

Prema posljednjim podacima, u Francuskoj je 1126 zaraženih koronavirusom, a 19 osoba je preminulo.

Susret PSG - Borussija (D) četvrti je dvoboj europskih natjecanja koji će se ovoga tjedna igrati bez gledatelja. Još prošloga je tjedna objavljeno kako će u utorak Valencia i Atalanta svoj uzvratni dvoboj osmine finala Lige prvaka igrati na praznom stadionu, a bez gledatelja će se igrati i prve utakmice osmine finala Europske lige Inter - Getafe te Olympiacos - Wolverhampton Wanderers.